Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

POMEM 10 Bin Polis Alımı ne Zaman Gerçekleştirecek?

Mülakat Tarihleri; POMEM 10 bin polis alımı tarihleri bekleniyor. 23 Dönem POMEM alımları için ön sağlık kontrolleri ile fiziksel yeterlilik aşamaları tamamlandı. 

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2019 19:28

Adaylar bu aşamadan sonra girecekleri mülakat sınavının tarihini ve yerini merakla bekliyor. Adayların heyecanlı bekleyişleri devam ederken Polis Akademisi Başkanlığı’nın da yakın bir zamanda duyuru yayınlaması bekleniyor. Ancak henüz bir resmi açıklama gelmedi.

Geçmiş yıllardaki deneyimlere dayanarak mülakat tarihlerinin yaklaşık olarak iki hafta sürmesi bekleniyor. Bu kapsamda mülakatlar Ocak ayının son haftasında başlayarak Şubat ayının ilk haftasında sona erecektir.

Net olarak henüz tarihler açıklanmamış olsa da yakın bir zamanda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuru yayınlanacaktır. Bu duyuru ile birlikte her bir adayın hangi ilde ve hangi tarihte mülakata girecekleri de netlik kazanacaktır.

23. Dönem POMEM alımları ile birlikte toplamda 10 bin polis memuru alımı gerçekleştirilecek. 10 bin kişinin 9 bini erkek bini ise kadın adaylardan oluşacak. Ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından seçilecek olan 10 bin kişi zorlu bir eğitim alarak polis olmaya hak kazanacak. Adayların nerede eğitim görecekleri de sonradan ilan edilecek.

Eğitim sürecinin sonunda yapılacak olan sınavlardan da başarılı bir şekilde geçen adaylar polis memuru olarak mezun olacak ve hemen görevlerine başlayacaklardır.


Yorumlar