Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Personel Alımı Yapan Belediyeler

Nisan ayının sonunda yayımlanan belediye personel alım ilanların yayımlandığı şehirler neler? Belediye personel alımlarında adayların başvuru esnasında dikkat etmesi gereken hususlar hangileri?

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2019 18:12

Belediye personel alımı için ilan yayımlayan kurumların bulundukları şehirler ise şunlar;

Muğla, Eskişehir, Ankara, Mersin, İzmir, Kocaeli, Burdur, Yalova,, Sansun, Kırklareli, Giresun, Edirne, Çanakkal, Manisa, Afyonkarahisa, Zonguldak, Sakarya, Kahramanmaraş, Karaman, Antalya, Mardin, Edirne, Trabzon, Ağrı, Niğde, Samsun.

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediye personeli alımları için adaylardan standart olan genel başvuru koşulların yanı sıra her kadro için ayrı ayrı belirlenmiş özel koşullar bulunmakta.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.

İLANDA YER ALAN KADROLAR

Belediye personeli alım ilanlarında adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar. Memur kadroları arasında en çok alım ilanı bulunan meslek ise Büro Memuru, Büro Personeli veya Büro Elemanı kadrosu.

İşçi kadrolarında ise beden işçisi, büro işçisi, temizlik işçisi gibi pozisyonlarda alımlar yapılıyor.

İlanlarda bu pozisyonların dışında ofis içi personeller, çeşitli branşlarda şoför alım ilanları, güvenlik görevlisi, mühendis, tekniker ve teknisyen kadroları, saha personelleri, yönetici pozisyonları, cankurtaran, antrenör, eğitmen, öğretmen, gibi kadrolar ve sağlık personeli pozisyonları bulunmakta.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını şahsen yapacaklar.

İlan metinlerinde yer alan başvuru koşullarını sağlayan adaylar yine ilan metinlerinde bulunan başvuru evraklarını derleyecekler.

Başvuru evraklarını derleyen adaylar başvuruları ilanı yayımlayan belediyelerin ilgili birimlerine giderek şahsen yapackalar.

BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususların başında başvuru süreci geliyor. Başvuru süreci belediye personeli alımlarında çok kısa oluyor. Bu kapsamda adaylar bir iki günlük bir süre tanıyor. Buna göre adayların bu konuya dikkat etmesi gerekiyor.

İlanlara ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar