Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

PAEM alım ilanı bekeleyenler dikkat! PAEM 3 Bin Komiser Yardımcısı Alım İlanı Yayımlandı! İşte Genel ve Özel Şartlar?

Polis Akademisi Başkanlığından beklenen ilan yayımlandı.Yayımlanan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi müdürlüğü 2018 ve 2019 yılları için 3 bin kişilik boşluk ile Komiser Yardımcısı alımı için ilan yayımlandı. Başvuru şartları ve başvuru tarihleri şöyledir.

Abone ol
Abone ol 06 Eylül 2018 00:38

2018 ve 2019 yılları eğitim öğretim dönemi için Polis Akademisi Başkanlığıan bağlı olan Polis Amirleri Eğitim Merkezi ( PAEM ) müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için 3 bin Komiser Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre Emniyet Mensubu olmayan Lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 3 bin kişilik boşluk ile Erkek ve Bayan adaylar alınacaktır. Bu yönde 300 Kadın ve 2 bin 2700 erkek aday olmak üzere İlk derece amirlik eğitimi öğrenci alımı yapılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ:

Adaylar Ön başvurularını yapabilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Ayrıca bu yönde adaylara sınav yapılacak olup, adaylar Ön Başvurudan sonra sınava katılabilmeleri için Sımav ücreti olarak belirtilen 100 TL'lik ücreti en geç 19 Eylül 2018 tarihine kadar Halkbank Gölbaşı/ ANKARA şubesinde bulunan 2018 Yılı 4.Dönem PAEM Lisans Mezunu Giriş sınavı hesabına yatırılacaktır. İlgili sınav ücreti sadece ATM ve Halkbank şubelerinden yatırılacaktır. Ayrıca EGM personelinden şehit veya vazife malülü olanların eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR





Adayların PAEM Komiser Yardımcısı alımına başvuru yapabilmeleri için, Lisans mezunu olmak veya YÖK tarafından kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Silha taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Hakkında ahlaksız suçlamalar olmamak, ALkol uyuşturucu gibi maddelerde tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir siyasi üyesi olmamak ve Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranır.

Ayrıca özel olarak, 18 Yaşını tamamlamış ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Bu nitelik doğrultusunda Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklardan KPSS en az 63 puan şartı aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 06 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 19 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek ve adaylar Ön Başvurularını www.pa.edu.tr adresi üzerinden yapacaklardır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.



İlanın Tam Metni




Yorumlar