Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

OGM 66 Memur Alımı Gerçekleştirecek 25 Ocak Son Gün Acele Edin

OGM’nin duyurusuna göre 66 memur alımı yağacağını duyurmuş ve başvuru almaya başlamıştı. Başvurular 25 Ocak 2019 46 kişilik alım için son gün yarın. 20 orman muhafaza memuru ile 46 mühendis alımı gerçekleştirilecek.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 15:30

Başvuru yapan adaylar sözlü ve uygulamalı sınavlardan geçtikten sonra memur olma hakkını elde edecekler. Orman muhafaza memuru alımı 20 kişi için başvuru 28 Ocak 2019 başlayacak olup 8 Şubat 2019 da sona erecektir.

Başvuru Şartları; Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 48’de yer alan şartları sağlamaları gereklidir. 2018 yılında yapılan KPSS sınavından P93 puan türünden en az 70 ve üzeri alınması da şartlar arasında yer alıyor. Adayların mezun olması gereken bölümler de ilanda sıralandı.

Buna göre adayların av ve yaban hayatı, orman ürünleri, ormancılık, orman işletmeciliği, ormancılık ve orman ürünleri, fidan yetiştirme, fidan yetiştiriciliği, budama ve aşıcılık, fidecilik, odun dışı orman ürünleri ve avcılık ve yaban hayatı bölümlerinden birisinden mezun olmaları gerekmektedir. Bu bölümler ön lisans bölümleri olup orman muhafaza memurluğu için gereklidir.

Başvurular orman muhafaza memurluğu ve orman mühendisliği kadroları için ayrı ayrı gerçekleştirilecektir. Muhafaza memurluğu için 28 Ocak tarihinde başlayacak olan başvurular 8 Şubat tarihinde sona erecek iken mühendislik kadrosu için 14 Ocak tarihinde başlayıp 25 Ocak tarihinde sona erecektir.

Başvurular internet adresi üzerinden yapılacak olup sözlü ve uygulamalı sınava katılmaya hak kazananların listesi de internet adresi üzerinden ilan edilecektir. Dolayısıyla adayların OGM’nin internet sayfasını takip etmeleri gereklidir.

OGM memur alımı başvuru kılavuzu için tıklayın


Yorumlar