Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

OBM Türkiye’den Almanya’ya 10 Bin İşçi Alımı Yapacak

OBM Türkiye A.Ş aslında Türkiye' de uzun süredir faaliyet göstermekte olan bir işletme. Türkiye' den Almanya 'ya işçi gönderecekleri yönündeki açıklamalarından sonra popülerlik kazanan ve milyonlarca kişi tarafından aranan, merak edilen bir işletme haline dönüştü. 

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2018 19:30

Almanya 'ya gönderilecek işçilerin arasında yer almak isteyen milyonlarca kişi bu şirketin açıklamalarını ve yapılacak işçi alımlarına yönelik OBM başvuru ekranını merak etmektedirler. 

Bu alımlarda 10 bin kişinin söz konusu olduğu zaten biliniyor, diğer önemli bir detay ise vasıflı veya vasıfsız kişilerin de ilanlara başvuru yapabilecek olması. 

Temizlik hizmetleri pozisyonu için dahi Türkiye şartlarında hesaplandığında ciddi bir ödeme olan 2 bin euro ödemenin yapılacağı bilgisi veriliyor. Şirketin genel müdürü tarafından yapılan açıklamada, tüm masrafların da şirket tarafından karşılanacağı bilgisi veriliyor.

Kendilerini dolandırıcılara karşı korumak durumunda olan adaylara, kesinlikle hiçbir şekilde başvuru ücreti, evrak ücreti gibi ücret ödememeleri söyleniyor. Şirket tüm masrafları karşılıyor ve yabancı dil öğrenme imkanı dahi şirket tarafından sunuluyor. Önemli diğer bir detay ise maaşlar, kişilerin mesleklerine göre değişiklik gösteriyor. 

Tam netlik kazanmamış olsa da Almanya' nın şartlarındaki bir hemşirenin maaşı 3 bin euro minimum ücret üzerinden yatırılıyor. Türkiye üzerinde bu tutar 17-18 bin liraya tekabül ediyor ve gerçekten ciddi bir hemşirelik maaşı olarak karşımıza çıkıyor.

Başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

Açıklamanın yapıldığı andan itibaren şirket bir anda sosyal medyada çok aratılan, çok paylaşılan ilanlar arasında yer aldı. Milyonlarca kişi tarafından OBM Türkiye hakkında araştırmalar yapıldı. 

Sosyal medyada adeta fenomen olan 10 bin işçi alım sürecine dair başvuru ekranı da burada merak edilen diğer bir konu olarak yer aldı. OBM Türkiye zaten başvuruları toplamak adına bir adres oluşturmuş ve bu adresi kamuoyuna aktarmıştı. Yapılan açıklamalarda obm-turkiye.com adresi üzerinde başvuru formunun bulunduğu aktarılmıştı. 

Yoğun başvurular ve ilgi sebebiyle firmanın bu başvuru ekranına erişim kapatılmıştı. Yapılan muhtemel bakım çalışmalarından sonra ilgili başvuru ekranları tekrardan açıldı.


Yorumlar