Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

O Meslek İçin Artık KPSS Şartı Yok

Resmi Gazete'de yapılan yeni düzenleme ile meslek gurubunda KPSS şartı aranmayacak. 

Abone ol
Abone ol 02 Kasım 2018 18:12

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’te yapılan değişiklikler ile birlikte artık iletişim uzman yardımcılığı mesleği için de KPSS şartı aranmayacak

İletişim uzman yardımcıları Bilgi Teknolojileri Kurumu bünyesinde istihdam edilmektedir. Bundan sonra bu kadroya başvuracak adayların KPSS şartı ve sınava girmeleri ve belirli bir puan alma şartları ilanda yer almayacaktır. 

Bunun yerine kurumun kendisinin gerçekleştireceği sınavlar adaylara uygulanacaktır. Bu sınavlarda başarılı olan adayların atamaları gerçekleştirilecektir. Bu uygulama ilk defa gerçekleştirilen bir istisna değildir. 

Zira daha önceden de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile bazı meslek grupları için KPSS muafiyeti getirilmişti. Bu bağlamda MİT, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları teftiş kurullarında görev alacak personeller de KPSS’den müstesna tutuluyorlar. 

Mülakat ile Alım KPSS ile alım yapmayan istisnai memurluklar için sözlü sınav ile yazılı sınav yapılması söz konusu olmaktadır. Bu konuda nasıl bir yöntem izleneceği ilgili kurum tarafından belirlenmektedir. 

Genel itibariyle hem yazılı sınav hem de mülakat gerçekleştirilmektedir. Ayrıca tüm bu işe alım süreçlerinin ardından güvenlik soruşturması süreci de hayata geçirilmektedir. 

Soruşturma sonucu olumsuz olan adayların atamalarının gerçekleştirilmesi söz konusu olmamaktadır. Atama yapılsa dahi sonradan iptal edilmektedir.


Yorumlar