Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne NVİ 1.100 Nüfus Memuru Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne NVİ 1.100 nüfus memuru alımı yapılacak. Adaylar tarafından nüfus memuru alımı başvuru zamanı ve genel şartları araştırılıyor.

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2019 12:24

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce olduğu gibi 2019 yılında 1.100 nüfus memuru alınacağını duyurmuştu. Nüfus memuru alımı ilanının yayımlanması ardından başvuru süreci başlayacak.

Bu süreçte ve merkezi atamalar göz önüne alındığı zaman mart ayı içerisinde veya Mayıs ayı içerisinde ilana çıkması bekleniyor.

Nüfus memuru alımı ilanının yayımlanması ardından başvuru süreci başlayacak.

Önceki alımlardaki şartlar nelerdi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak. En az ön lisans mezunu olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.


Yorumlar