Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Nüfus ve Vatandaşlık İşler (NVİ) 1170 Nüfus Memuru Kasım'da Göreve Başlayacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu NVİ'ye gelecek ay içerisinde 1170 nüfus memuru alımı yapılacağını belirtti ana açıklamanı görev başlama olduğu anlaşıldı. İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri NVİ Genel Müdürlüğü için Kasım ayı içerisinde 1170 memur alımı kapsamında göreve başlama işlemleri başlayacak.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2018 06:12

Nüfus ve Vatandaşlık İşler (NVİ) 1170 Nüfus Memuru Kasım'da Göreve Başlayacak!

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlükleri için geçtiğimiz yıldan beri bekleyen adaylar için müjdeli haber geldi derken, aslında 1117 büro personeli alımının 1170 olarak canlı yayında bahsedilmiş olmasından dolayı yeni alım yapılacakmış gibi anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu NVİ'ye gelecek ay içerisinde 1170 nüfus memuru alımı yapılacağını belirtti. Bakan Soylu'nun belirttiği Nüfus memuru alımı GÖREVE BAŞLAMA anlamında olduğu belli oldu.

My Memur olarak 24 Eylül 2018 itibarıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü NVİ için 3 bin 500 personel alımı talebini gündeme getirmiştik. Bakan Soylu'dan bu konuda yeni alıma dair açıklama olmasını çok isterdik ama maalesef alım yeni değil, mevcut 1117 büro personeli alımı için göreve başlama tarihi olduğu ortaya çıktı.

Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ehliyet ve pasaport iş ve işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerine verilmesinin arından iş yükünün aşırı derecede arttığı belirtilmişti.

e-Nüfus Sen Başkanı Ali Kart, açıklamasında Nüfus müdürlüklerindeki aşırı yoğunluğun geçici değil, kalıcı çözümlerle sonuçlandırılması gerektiğini belirtmesinin ardından göreve başlama için Kasım ayı işaret edildi. Öte yandan yeni personel alımı için de ihtiyacın devam ettiği belirtilmesine rağmen Sayın Soylu'nun açıklamalarına göre NVİ2ye şu an için yeni personel alımı yok, iş yükü mevcut personeller tarafından sağlandığı beliritldi.

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne 1117 personel alımı kapsamında mülakat sonuçlarını da hatırlatan Genel Başkan, tamamlanan mülakatlar sonrasında geciken güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına da değinmişti. Bu kapsamda Süleyman Soylu'nun 1170 olarak bahsettiği alım aslında geçtiğimiz aylarda yapılan 1117 büro personeli alımı için olduğu ortaya çıktı.



NVİ 1117 personel alımı ilan metni için TIKLAYINIZ.




Yorumlar