Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Nüfus Müdürlükleri 1100 Memur Alımları Bekleniyor Alımlar ne Zaman Olacak

Nüfus müdürlüklerine 1100 nüfus memur alımları yayınlanması bekleniyor. Şartların oluşmasının ardından adaylar başvuru yapabilecek. 

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2019 10:15

Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalara göre, nüfus müdürlüğü alımları olacak. 1100 personel alımı olacak olduğu yönünde yaptığı açıklama sonrasında, direkt olarak adaylar resmi şekilde alım olmasını beklemeye başladı.

170 nüfus memuru için açıklama gelmişti. Sonrasında adaylar yeniden beklemeye alındı. Nüfus memur alımları için bekleyiş hala devam ediyor.

1 ay içinde alımların başlanacak olduğunun söylenmesinin üzerinden zaman geçti. Söz konusu memur alımı hakkında henüz bir gelişme yok. İç İşleri Bakanlığı açıklaması bekleniyor. Açıklamaya göre ne kadar alım olacağı, ne zaman olacağı ve şartlarının ne olacağı gibi soruların yanıtlanması bekleniyor.

Geçtiğimiz Yıllarda Nüfus Memuru Başvuru Şartları; Eğer alımlar başlarsa, adaylar için belirlenmiş olan şartlar da olacak. Peki, nüfus memuru başvurusu için hangi şartların sağlanması gerekiyor? En az ön lisans mezunu olmak. 

35 yaşını doldurmamış olmak. 657 sayılı devlet memurları kanunun değişik 48.maddesinin A bendinin niteliğini taşımak ve KPSS B grubundan en az 60 puanın alınmış olması gerekmektedir.

Yapılacak olan 2019 nüfus müdürlüğü personel alımı şartlarının ne olacağı belli değil.


Yorumlar