Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

MSB Genel Kurmay Başkanlığı: Sivil Memur Alımı Gerçekleştirecek

Milli Savunma Bakanlığı başvurular almaya devam ediyor ve sivil memur alımı Genel Kurmay Başkanlığına yapılacak. Başvuruyu adaylar şartları muhakkak dikkatle inceleyip ona göre internetten başvuru yapması gerekmekte.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2019 11:47

Son Başvuru Tarihi 29 Mart 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilir. Askeri alımlar olmak üzere sivil memur alımı kategori olarak ilan edildi.

Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Maliye, Muhasebe veya Maliye-Muhasebe lisans programlarının birinden mezun olmak.

Gazetecilik, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Basım ve Yayımcılık, Basın ve Yayın lisans programlarının birinden mezun olmak.

Hukuk lisans programından mezun olmak.

Mütercim-Tercümanlık (Arapça) lisans programından mezun olmak.

Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), Çeviri bilim (İngilizce), Mütercim-Tercümanlık (İngilizce-Fransızca), Mütercim-Tercümanlık (İng-Fra- Türkçe), Mütercim-Tercümanlık (Türkçe-Almanca-İngilizce) lisans programlarının birinden mezun olmak.

Mütercim-Tercümanlık (Almanca), Çeviri bilim (Almanca) veya Mütercim-Tercümanlık (Türkçe- Almanca-İngilizce) lisans programlarının birinden mezun olmak.

Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat yapan adaylar başvuru yapabilir.) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1989 sonrası doğumlu olmak).

Başvuru 29 Mart 2019 tarihine kadar yapılması gerekmekte. MSB personel temin sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranı ile yapılacak.

Genel Kurmay Başkanlığı kamu personeli alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar