Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor: Ocak Ayından İtibaren…

2019 Ocak ayı itibariyle milyonlarca vatandaşın maaşlarına zam yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 21:06

2019 Ocak zamlarıyla birlikte kim ne kadar alacak, 2019 zam oranları ne olacak?

Emekli ve memurların maaşların yanı sıra asgari ücrete de 2019 sene itibariyle enflasyondan doğan zam uygulanacak. Milyonlarca kişiye ödenen emekli, memur ve asgari ücret maaşları gibi maaşlarda ciddi artışlar yaşanacak. 

Enflasyon oranları en az % 12 olarak ekleneceği düşünülen zam oranları sonrasında, hangi memur ne kadar maaş alacak? emekli maaşları ne kadar olacak? ...

Memur maaşları

Toplu sözleşme dahilinde memurların maaşlarında zam uygulanacak. Ek olarak enflasyondan doğacak ek bir zamla beraber de toplamda % 11-13 arasında bir zam söz konusu olacak. Bu bağlamda evli ve 0-6 yaşlarında iki çocuğu bulunan memura verilecek ek ödeme 366 TL iken, 422 liraya kadar yükselmiş olacaktır.

Emekli maaşlarında son durum

Aylıklar artacağından dolayı her ay ödenen ek ödemede artış sağlanacak. Enflasyon zam oranı % 12-14 arasında gidip geliyor. Buradan hareketle % 13 üzerinden bir zam uygulanırsa 140-674 TL arasında bir artış yaşanacak. 

Memur emeklileri ise memurlarla aynı zam oranlarını alarak kayıtlarda yer alacak. En düşük emekli memur maaşı ise 2.389 TL olacak.

Asgari ücretliler

Asgari ücret süreci henüz netlik kazanmadı. Sendikalar ve işçi kuruluşları tarafından yapılan açıklamalarda asgari ücret 2018 sene sonlanmadan 2000 TL seviyesine çekme çabaları var. 

Bu çalışmalar netice verirse, 2019 sene için de uygulanacak bir zam ile asgari ücret 2500 TL ve dolaylarına getirilmesi planlanıyor. 

Asgari ücretteki bu durum hükümet tarafından doğru bir istek olarak karşılanmıyor.


Yorumlar