Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2018 Yılı Sözleşmeli Er İlanı Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz Ve Hava Kuvvetleri komutanlığı sözleşmeli er ilanı yayımladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2018 yılı sözleşmeli er alım kılavuzu yayımlandı. Kimler sözleşmeli er ilanına başvurabilir? Başvurular ne zaman? Detaylar haberimizde…

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2018 04:17

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2018 Yılı Sözleşmeli Er İlanı Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz Ve Hava Kuvvetleri komutanlığı sözleşmeli er ilanı yayımladı. Başvuruların nasıl yapılacağı ve seçim aşamalarının yer alacağı kılavuzu adayların dikkatlice okuması gerekiyor.

ÖZLEŞMELİ ER BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli er adayları başvuruları https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden online olarak yapabilmektedir. Adaylardan online formda istenilen bilgileri eksiksiz doldurmaları istenmektedir. Hatalı işlem yapmamak için kılavuzda belirtilen yönergeleri takip etmek ve yanlış bilgi belirtmemekte fayda var. Zira yanlış ve eksik bilgi veren adayların başvuruları geçersiz olacak.

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sözleşmeli er alımlarına en az ilköğretim veya yurtdışı dengi okullardan mezunlar başvurabiliyor.

Yaş şartı aranan alımlarda adayların müracaat yaptığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus verilerine göre 25 yaşını bitirmemiş olmak(1 Ocak 1993 ve sonrası doğmuş olmak) gerekiyor.

Sözleşmeli er kadrosuna başvuran askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar) şartı aranıyor.

Boy ve kilo konusunda da adayların kılavuzda yer alan tabloya uygun olmaları ve şartları dikkatlice okumaları gerekiyor.

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇILANACAK?

Sözleşmeli er alımları için https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacak başvurular yine aynı adresten açıklanacak. Adaylar daha sonra seçim aşaması için çağrılacak. Ayrıca başvuruda belirtilen e-posta ve cep telefonlarına da bilgilendirme mesajı gönderilebilecek.

SÖZLEŞMELİ ER SINAV SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR?

Sözleşmeli erler için yazılı sınav yapılmayacaktır. Bu nedenle ilk başvurulardan sonra çağrılan adaylar seçim aşamasında değerlendirilecektir. Bu aşamalar;




Başvuru evraklarının incelenmesi/kayıt kabul faaliyetleri,


Fiziki Değerlendirme,


Fiziki yeterlilik testi,


Mülakat,


Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerinden oluşmaktadır.




Adaylar kılavuzdan seçim aşamalarındaki kriterlere ulaşabilirler.

2018 YILI SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

2018 YILI SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

2018 YILI UZMAN ERBAŞ ALIMI HABER İÇİN TIKLAYIN






Yorumlar