Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Milli Eğitim Bakanlığı'dan Öğretmenlerin Görevleri Hakkında Önemli Düzenleme!

Milli Eğitim Bakanlığı'dan Öğretmenlerin Görevleri Hakkında Önemli Düzenleme! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmelik kapsamında öğretmenlerin görevleri hakkında çeşitli değişiklikler yapıldı.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2019 03:26

Milli Eğitim Bakanlığı'dan Öğretmenlerin Görevleri Hakkında Önemli Düzenleme!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmelik kapsamında öğretmenlerin görevleri hakkında çeşitli değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete'nin 12 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan sayısında Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

Yayımlanan bu yönetmelik ile öğretmenlerin bazı görevlerinde değişiklik yapıldı. 

Buna göre öğretmenler mesleki çalışma yaptıkları günlerdeki koordinatörlük görevleri mesleki çalışma saatleri dışında yerine getireceklerdir. Bunun yanı sıra ortaöğretim kurumlarında görevli olan öğretmenler ara tatillerde meslek çalışma yapacaklar. Bu çalışma Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan program dahilinde gerçekleştirilecektir.

YÖNETMELİĞİN DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak yönetmeliğin ilgili maddeleri şöyle:

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 87 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

"(1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler; eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dahilinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur."

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin 88 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "Yarıyıl" ibaresi "Ara tatil, yarıyıl" olarak değiştirilmiş, aynı bendin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiş ve aynı maddenin sekizinci fıkrasında yer alan "Yarıyıl" ibaresi "Ara tatil, yarıyıl" olarak değiştirilmiştir.

"Öğretmenlerin mesleki çalışma yaptıkları günlerdeki koordinatörlük görevleri mesleki çalışma saatleri dışında yerine getirilir."


Yorumlar