Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Memurlara 3600 Ek Gösterge Verilmesi İçin Kanun Teklifi Sunuldu! Maaşlarda ne kadar artış olur?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den kamuda çalışan tüm memurları ilgilendiren bir haber geldi. Kamuda çalışan tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için hazırlanan kanun teklifinin meclise sunulduğu belirtildi.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2018 05:00

Kamuda çalışan tüm memurlara 3600 ek göstergeden yararlanması için kanun teklifi sunuldu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer kamuda çalışan tüm memurların 3600 ek göstergeden yararlanması için kanun teklifi hazırlayarak meclise sunduğunu belirtti. CHP Milletvekili Gürer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada tüm kamuda çalışan memurların ek göstergeden yararlanması gerektiğini belirtti.

Bilindiği gibi memur maaşı, emekli ikramiyesi ile emekli olanların maaşlarının yararlandığı ek gösterge puanı din görevlileri, öğretmenler, hemşireler ve polis memurları bu haktan yararlanabilecek. Yüz günlük eylem planında yer almayan ek gösterge çalışmasının Kasım ayında kamu oyu ile paylaşılması beklenen 2. yüz günlük eylem planında yer alması ihtimali bulunuyor.

3600 EK GÖSTERGE MAAŞI NASIL ETKİLER?

Ek gösterge memur maaşlarının hesaplanmasında emekli ikramiyelerin ödenmesinde ve emekli olan memurların emekli maaşlarının ödenmesinde hesaplama unsurlarından bir tanesi. Ek gösterge yüksek olan hak sahibinin ödemesinde daha fazla zam yansımaktadır. Ek gösterge yansıtılan emeklilerin aylığında en az 400 Tl artış yaşanması bekleniyor.


Yorumlar