Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Memur İzindeyken Rapor Alırsa Göreve Tekrardan ne Zaman Başlar?

Senelik izin esnasında memurun sağlık raporu aldığı ve bu raporun ilgili memurun kurumuna iletilerek hastalık iznine çevrildiği durumlarda rapor sürelerine göre üç durum ortaya çıkmaktadır.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2018 15:56

Senelik iznini kullanmakta iken hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun, rapor tarihinden itibaren senelik izni kesintiye uğrayacağından, bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresiyle ilgili hastalık izni işlemeye başlayacaktır. 

Bu durumda, senelik iznini kullanmakta olan memurların hastalıklarından dolayı verilen hastalık izninin, senelik izin içine dahil edilmemesi gerekmektedir.

1-Hastalık İzninin  Senelik İzin Süresinin Bitiminden Önce Bitmesi Durumu

Hastalık izninin yani raporun, kullanılmakta olan senelik iznin bitiş tarihinden evel sona ermesi durumunda, ilgili memurun senelik izninden geri kalan kısmını, yetkili amirden tekrardan izin almaksızın izin süresinin bitiş tarihine kadar kullanabilecektir.

Burada gözden kaçırılmaması gereken husus memurun her halükarda almış aldığı senelik izninin bitiş tarihinde göreve başlaması gerektiğidir.

01.01.2019 tarihinde 10 gün senelik izin alan bir memur normal şartlarda 11.01.2019 tarihinde göreve başlayacaktı. Bu memurun izin döneminde 5 gün hastalık izni almış olması sadece memurun senelik izninin kesilerek bunun yerine hastalık izni kullanması sonucunu doğuracak bunun yanında memurun kullanamadığı senelik izinler yanmayacak ve amirinin uygun gördüğü başka bir zamanda kullanılabilecektir.

İlgili örneğe göre memur 01.01.2019-11.01.2019 döneminde 5 gün senelik izin kullanmış 5 gün hastalık izni kullanmış olacak kullanamadığı 5 günlük izin ise daha sonraki dönem izinlerine eklenecektir.

2-Hastalık İzninin Senelik İzin Süresinin Bitiminden Sonra Bitmesi Durumu

Senelik iznini kullanmakta iken hastalanarak rapor alan bir memurun hastalık izninin, yani raporunun bitiş tarihi senelik izninin bitiş tarihinden sonraki bir tarihe rastlaması durumunda, memurun kullandığı senelik iznini kullanmaya devam etmeksizin raporunun bitiş tarihini müteakip göreve başlaması gerekmektedir. Geriye kalan senelik izni, izin vermeye yetkili amirlerin uygun göreceği bir tarihte kullanabilecektir.

3-Hastalık İzni Süresi ile Senelik İzin Süresinin Aynı Tarihte Bitmesi Durumu

Senelik izinde iken, hastalık sebebiyle rapor alan bir memurun, hastalık izninin bitiş tarihinin, kullandığı senelik iznin bitiş tarihi ile aynı tarihe rastlaması  durumunda, hastalık izninin bitimini izleyen günde göreve başlaması gerekir. Hastalık izni süresi kadar senelik iznine ilave izni, amirinin uygun göreceği bir zamanda kullanabilecektir.


Yorumlar