Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Memur alımı 2019 - Memur alımı olacak mı?

2019 yılı kamuya memur ve personel alımlarında adaylar seslerinin duyulmasını bekliyorlar. Memur alımlarında adayların beklentilerine haberimizde yer verdik...

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2019 17:28

Uzunca yıllardan beri ülkemizde kamuya girişin önemli adımlarından birisi olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) uygulanıyor. Bu sınavdan alınan puanlarla adaylar, kamu kurumlarını tercihlerinde gösteriyor ve tercihleriyle istedikleri kadrolara atanmaya çalışıyorlar.



Bazı kadrolara özel yetenek ve fiziki testlerle alımlar yapılırken, bazı kadrolara da doğrudan puanlama sistemi ve ardından gerçekleştirilen sözlü veya yazılı mülakatlarla alımlar gerçekleştiriliyor. Bu alımlara başvuru yapabilen kişi sayısının çok yüksek olduğunu zaten söylememize gerek yok ancak yayımlanan ilanlara başvuru yapamayan aday sayısı da bir o kadar fazla.

35 yaş sınırı adayları mağdur ediyor

KPSS sınavlarına alınan adaylar, sınavlarda bir yaş sınırının olmadığı halde, kamuya yapılan memur alımlarında neden yaş şartının uygulandığını sorarak; kendilerinin 35 yaş sınırına takıldıklarını aktarıyorlar. 35 yaş sınırının çoğu ilanda yer almasının, ellerindeki KPSS puanlarını kullanamamanın kendilerini bu konuda mağdur ettiğini belirten adaylar, seslerinin duyulmasını bekliyorlar.

İlan şartları değiştirilsin talepleri

Kamuya yönelik çok sayıda memur ve personel alımı için özellikle 2019 yılı memur alımlarıkonusunda, ilan şartlarının değiştirilmesinin gerekli olduğunu ifade eden adaylar, mevcut ilanlara başvuru yapamayan kişi sayısının, başvuru yapanlardan kimi zaman daha fazla olduğunu aktararak, önlerinin açılmasını ve bu konudaki iyileştirmelerin yapılmasını istiyorlar. Sitemiz isinolsa.com üzerinden ve sosyal medya platformlarında aldığımız çok sayıda geri bildirim ve talep doğrultusunda, onların bu seslerini duyurmak için bu haberimizi ulaştırıyoruz. Memur alımları konusundaki tüm düşünce ve bilgi paylaşımlarınız için bizlere yorumlar kısmından ya da sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz...


Yorumlar