Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Mayıs Ayında 15 Bin 640 Askeri Personel Alımı Yapılacak

Mayıs ayı içerisinde 15 bin 640 askeri personel alımı başvuru aşamalarını geçerek nasıl yapılıyor?

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2019 18:35

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş ve sözleşmeli er alımı hariç diğer komutanlık başvurularını bu yolu izleyerek yapabilir mi?

E-devlet ile giriş yaparak MSB veya diğer askeri alımlar yerine giriş yapılır.

Hangisine başvuru yapılacak ise üzerine gelip tıklayınca alanı genişleyerek sonuna doğru tercih yap butonu önünüze gelecek. Tıklayınca tercih işlemine başlamış oluyorsunuz.

Ardından eğitim birimleri bölümü önünüze geliyor. Açılan sayfada öğreniminiz doğru ise sorun yok doğru değil veya değişiklik yapacaksanız bilgileri girip bir sonraki sınav bilgileri bölümüne geçiş için ileri tuşuna basmanız gerekiyor.

Sınav bilgileri bölümünde ÖSYM tarafından yapılan sınav ve KPSS puanlarının olduğu bölüm gelecek bilgi doğru ise sorun yok doğru değil ise düzeltilmesi isteniyor ve ileri tuşuna basarak kurs ve bonservis bölümüne geçiyorsunuz.

Kurs bilgisinde bulunan yere almış olduğunuz kursları ve bonservis yerine Milli Atlet gibi belge girişi yapılarak yabancı dil bilgisi için bir sonraki adıma ileri tuşu ile geçilir.

Okuduğu okullarda almış olduğu yabancı dil bilgisi veya özellerden aldığı kurs bitirme belgeleri var ise doldurularak askerlik bilgi girişi için ileri tuşuna basılır.

Erkek adaylar için askerlik bilgileri girilir. (Bayan adaylardan istenmemektedir.) Tecilli ise tecil bilgileri yapıyor ise komutanlık bilgileri girilir ve adres bilgileri için ileri tuşuna basılır.

Adres bilgileri girilerek ileri tuşuna basılır ve iletişim bilgilerine geçilir. İletişim bilgilerinde 2 telefon ve 1 mail adresi girilerek ileri tuşuna basılır.

Ehliyet var ise bilgiler girilir ve ileri tuşuna basılarak son çalıştığı işyeri bilgisi girilerek başvuru hakkındaki başvuru sürecini bitirmiş olursunuz.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı en az ilköğretim mezunu Bin 640 askeri alımlar sözleşmeli er başvuruları devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı en az lise mezunu adaylar arasından yapıyor.


Yorumlar