Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS’li/KPSS’siz Devlet Memuru ve Kamu İşçisi Alımı Yapılacak

Bahçelik Sulama Birliği Geçici İşçi Alımı, Çankırı Emniyet Müd. Terörle Mücadelede Yaralanan İşçi Alımı, Çanakkale Kent Hizmetleri personel alımı, Burdur İhtiyaç Maddeleri personel alımı, Kütahya Belde El Sanatları personel alımı, Sivas Sarkışla SYDV personel alımı, Kırşehir Akpınar SYDV personel alımı, Ankara Sinkent Geçici personel alımı, Yalova Sosyal Esenlik Sağlık personel alımı, Yalova Yebeltaş personel alımı, Manisa Besot Geçici işçi alımı.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2019 22:06

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi sözleşmeli personel statüsünde alım yapacağını ve bu alımlara KPSS'ye girmiş adayların başvuru yapabileceğini açıkladı.

İlana göre alımlar sağlık personeli kadrolarına, lise ve lisans mezunu adaylar arasından yapılacağı bildirildi.

İŞKUR üzerinden iki farklı şehir için yayımlanan Toplum Yararına Program oldu. 1593 personel alımı yapılacağı ilan edildi.

MEMUR VE KAMU İŞÇİSİ ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken koşullar bulunuyor.

Bilindiği üzere bu koşullar Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel başvuru koşulları ile alım yapılacak kurumun alım yapacağı pozisyon için belirlediği özel koşullardan oluşuyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Kurumun alım yapacağı pozisyonlar için belirlediği öğrenim şartı.

Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Memur alımları için belirlenen KPSS şartını sağlamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak.


Yorumlar