Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS Sınavı Saat Kaçta ve Sınav Ne Kadar Sürecek? Sınav Giriş Yerleri ve Belgeleri! 4 Kasım 2018

4 Kasım 22018 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan 2018 KPSS Önlisans sınavı kadar sürecek? İki yıllık önlisans mezunlarının katılacağı KPSS saat kaçta başlayacak? Sınav giriş belgesi Nedir? ÖSYM 2018 KPSS sınav ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2018 02:50

4 Kasım 2018 KPSS Sınavı Saat Kaçta ve Sınav Ne Kadar Sürecek?  Sınav Giriş Yerleri ve Belgeleri Nelerdir?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM iki yıllık ön lisans bölümlerden mezun durumda olan ve mezun olan memur adayları için Kamu Personeli Seçme Sınavı yapacak.

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen milyonlarca adayların hazırlıklarını tamamlamasının ardından 4 Kasım tarihi için geri sayım başladı. Sınava saatler kala 81 il merkezinde adaylara merkezi sınav yapılacak. Adaylar sınav saat kaçta başlayacak? Sınav giriş belgesi nasıl yazıcıdan çıktı alınacak gibi soruları merak etmekteler. Memur adaylarının sınav öncesinde merak ettiği bu soruların cevaplarını detaylı olarak aktarmak istiyoruz.

ÖNLİSANS SINAVI SAAT KAÇTA?

4 Kasım 2018 pazar günü saat 10.00’a kadar sınav binasına giriş yapılabilecek. Sınav 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacak. genel kültür 60 ve genel yetenek 60 olmak üzere toplamda 120 soru yöneltilecek.

Sınav giriş belgelerinde sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Adayların sınav girişi belgesi olmadan sınav salonuna alınmayacak. Sınav giriş belgesinin siyah beyaz ya da renkli çıktı olması arasında fark bulunmayacaktır. Adaylar sınav giriş belgesi çıktısı alırken fotoğrafın görünür olmasına ve sınav giriş belgesi arkasında ya da ön yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler haricinde yazı işaret herhangi bir şeyin bulunmaması gereklidir. Aksı halde adayların sınavı geçersiz sayılacak. Sınav giriş belgeleri ÖSYM Aday İşlemleri Merkezinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile öğrenilebilecek.

SINAV NE KADAR SÜRECEK?

Sınavın ilk 100 dakikası ile son 15 dakikası çıkmak yasak olacak. Sınav 10:15'te başlayacak. 15 dakika kuralı nedeniyle 10:00'dan sonra salona alınmayacak. Sınav 130 dakika sürecek.

İşin olsa ekibi olarak sınava girecek olan adaylara başarılar dileriz. KPSS sınavı sonrasında adaylar ile birlikte sınav zor mu kolay mı değerlendiriyor olacağız. Bunun için işin olsa sosyal medyadan takip etmeyi unutmayınız.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Yorumlar