Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS şartsız alım PTT personel alımı 2019

PTT personel alımı 2019 (KPSS şartsız alım) Bazı haber sitelerinin PTT'nin KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapacağı iddiaları hakkında ilgili kurumdan açıklama geldi.

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2019 16:38

Bazı medya organlarında PTT'nin KPSS şartsız personel alımı yapacağına ilişkin haberler, Reuters Enstitüsünün Türkiye'ye ilişkin raporunu yeniden akıllara getirdi. Başta sosyal medya olmak üzere Türkiye'nin önde gelen haber sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Medya ve sosyal medya üzerine yapılan araştırmalarıyla bilinen "Teyit", PTT İnsan Kaynaklarından Serpil Kılıç'la görüşerek söz konusu iddialarla ilgili bir rapor yayınladı.

Bazı haber sitelerinde "PTT’nin 5 bin bazılarında ise bin 100 personel alacağı, bu personele en az 4 bin 500 TL maaş verileceği" şeklindeki iddiaların somut bir altyapısı bulunmuyor. Buna ek olarak; İnsan Kaynaklarından Serpil Kılıç'ın açıklamaları, PTT'nin KPSS şartı olmadan personel almasının söz konusu olmadığını içeriyor.

Son günlerde PTT'nin personel alımı yapacağına ilişkin haberler, Kasım 2018’de bir PTT iştiraki olan PTT PAL’in bin 100 güvenlik personeli alımı ilanından kaynaklanıyor. Ancak söz konusu ilan kısa süre sonra "Duyurular" kısmından kaldırılmış. 

Sonuçları duyurulan 2018/1 personel alımlarına ilişkin yerleştirmeler, 2019 yılı içerisinde yapılacak. Henüz süreçle ilgili tarihler belli değil. 

Teyit'ten Alican Acanerler tarafından hazırlanan analiz, PTT’de KPSS puanı olmadan çalışmanın mümkün olmadığını ortaya koyuyor. 

6475 Sayılı Kanun’un 27. maddesine göre PTT A.Ş.’ne alınacak personeller 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlı olmayacaklar ve sadece idari hizmet sözleşmeleri ile çalışacaklar. İdari hizmet sözleşmeleri, idare ile işçi olmayan kamu görevlisi arasında bir kamu hizmetinin yerine getirilmesinde imzalanan sözleşme. PTT A.Ş.’ne yeni alınacak personelde ön koşul Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılmak. Söz konusu sınava katılanlar arasından personel seçimi yapılıyor. Bu kıstasa göre PTT’ye bu statüde alınan birinin KPSS puanının bulunmaması imkansız.


Yorumlar