Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS'li KPSS'siz Lise, Ön Lisans ve Lisans Kamu Kurumları Bünyelerine 5 Bin İşçi ve Memur Alımı Yapılıyor!

KPSS'li KPSS'siz Lise, Ön Lisans ve Lisans Kamu Kurumları Bünyeleri için iş arayanlar bu haber sizin için ! Ülkemizde bulunan Kamu Kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve kadrolarda alım yapmaktadırlar. Başvuru süresi geçmemiş olan ve toplamda 5 bin 230 memur personel alımı yapan kamu kurumlarını haberimizin devamından bulabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2018 22:08

KPSS'li KPSS'siz Lise, Ön Lisans ve Lisans Kamu Kurumları Bünyelerine 5 Bin İşçi ve Memur Alımı Yapılıyor!

Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda alım yapmaktadırlar. Söz konusu kamu kurumları bünyelerine kamuya toplamda 5 bin 230 memur alımıkamu personeli alımı ve işçi alımıyapacaklar. Buna göre adayların söz konusu olan ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru tarihleri içerisinde başvurularını gerçekleştirebilir ve eğer kurum Giriş sınavı yapacaksa değerlendirmeler sonucunda adaylar sınava tabii tutulurlar. Sınavı başarılı şekilde tamamlayan adayların ise kadro giriş işlemleri başlatılır.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?

Söz konusu 5 bin 230 kişilik kadro ile alım yapacak olan kamu kurumları, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Rekabet kurumu, TCDD, Farklı Üniversiteler, Farklı Belediyeler, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, İhracatçılar Birlikleri, Devlet Hava Meydanları, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri gibi kamu kurum veya kuruluşlar bünyelerine alım yapacaklar. Bu kamu kurumlar farklı pozisyonlarda alım yapmaktadır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Yukarıda bahsini geçirdiğimi kamu kurumları bünyelerine, Uzman Erbaş, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, VHKİ, Memur, Kamu Personeli, Hemşire, Sağlık Personel, Uzman, Uzman Yardımcısı, Sözleşmeli Bilişim Personeli, Pilot, Asistan, Yönetici, Muvazzaf Subay, Operatör, Muhabir, Büro Personeli gibi bir çok kadro ve pozisyon için alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıda belirttiğimiz kurumlara ve kadrolara başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Başvuru şartlarını taşıyan erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilirler. Buna göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak olup, Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanununa göre belirtilen maddeler ve özel olarak ise, Adayların Eğitim, Yaş, Sınav gibi durumları göz önüne alınacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum bulunmamak, Her hangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan yukarıdaki genel nitelikler le birlikte ayrıca özel olarak, Eğitim, Yaş, KPSS gibi özel niteliklerde aranmaktadır.

Yaş Şartı:

Kamuda görevini almak isteyen memur adayları kurumların belirttiği yaş aralığında olmaları gerekmektedir. Özellikle devlet kurumları adayların 35 yaşını doldurmamış olmalarını istemektedir. Bu durum Zabıta memurları için 30 ve askeri ilanlar için 27 yaşını doldurmamış olmak la belirtiliyor.

Eğitim Şartı:

Kamu kurumunun alım kadrosuna göre adaylardan en az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak şartı aranır. Ayrıca adayların alım pozisyonuna göre eğitim almış oldukları seviyede belirtilebilir.

KPSS Şartı:

Adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta ve adaylar belirtilen seviye ve taban puanda puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre lise mezunu olanlardan KPSSP94, Ön Lisans mezunu olanlardan KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlardan KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır. Adayların KPSS geçerlilik yılı ise, 2016, 2017 veya 2018 yıllardır.

KPSS Şartı Olmadan Alımlar:

Bazı kurumlar ve kuruluşlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapmaktadırlar. Özellikle Askeri alımlarda, Sağlık Bakanlığı başasistan alımında, Bazı Üniversitelerde, Bazı belediyelerde, EGM pilot alımında ve Milli Savunma Üniversitesi personel alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı bulunmuyor.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka kurumun belirttiği tarih aralığında yapmaları gereklidir. Başvuru tarihleri dışında başvuru yapan adayların kesinlikle başvuruları geçerli sayılmayacaktır. Buna göre adaylar başvurularını, Şahsen, e-posta ile veya Online olarak gerçekleştirebilirler. Başvuru yöntemi mutlaka kurum tarafından belirtilmektedir.

İLANLARI TAKİP ETME:

İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerinden haberdar olabilirsiniz. Eylül ayında yayımlanan tüm ilanları cebinize bildirim olarak alabileceksiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

5 BİN 230 MEMUR PERSONEL ALIMI YAPILIYOR:

İşin Olsa ekibi olarak sizler için her daim doğru bilgi ve ilanları paylaşıyroruz. Bu haberimizde de sizlere yayımlanmış olan Kamu kurumlarının ilanlarını tek sayfada topladık ve aşağıda tablo şeklinde sizlere sunuyoruz. Aşağıdaki tabloda, Başvuru tarihlerine, Detaylara, Alım yapacak kuruma, KPSS şartı olup olmadığına ve Alım sayısına ulaşabilirsiniz.


Yorumlar