Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kara Kuvvetleri Komutanlığı: Uzman Erbaş ve Uzman Onbaşı Alımı Yapacak

Milli Savunma Bakanlığı Yeni yayınladığı ilan ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı öğrenim durumları ilkokul, ortaokul ve lise mezunu adaylar arasından 2019 yılı için uzman onbaşı ve uzman erbaş alımı yapacaktır. 

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2019 10:20

Bu alımda bir ilk yaşanarak bedelli askerlik yapmış ve yapıyor olan adaylar başvuru yapabiliyor olması olarak ilan edilmiştir.

Askeri alımlar piyade, komando, tank, topçu, muhabere, istihkam, hava savunma, ulaştırma, ikmal, bakım, sıhhiye ve veteriner branşlarında yapılacaktır.

Uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak).

Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak)

Adaylarda boy ve kilo orantısı aranmaktadır. Adaylar başvurularını internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. K.K.K.lığında Sözleşmeli er ve erbaş olarak görev yapan adaylar müracaatlarını K.K.K.lığına yapacaklardır. Adayların çevrimiçi (online) başvuru ekranını doldurmalarını müteakip adayların başvuruları TC Kimlik numaraları ile kayıt altına alınacaktır.

Adaylar 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 27 yaşını bitirmemiş, 28 yaşından gün almamış olmalıdır. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilenler, daha önce TSK’da istihdam edilenler, sözleşmeli erlerden kendi kusuru ile sözleşmesi feshedilenler başvuru yapamaz. 

Terör örgütleri irtibat, iltisakı olanlar, yardım edenler, eylemde bulunanlar başvuru yapamaz. Şartları sağlayan adaylar sonrasında başvuru aşamasına geçebilecektir.

MSB KKK 2019 yılı uzman onbaşı ve uzman erbaş alım kılavuzu için tıklayın

Başvuru için tıklayın


Etiketler uzman onbaşı
Yorumlar