Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kamuya KPSS'li/KPSS'siz 65 Bin 647 Personel Alımı Yapılacak

Kamuya yapılacak bu alımların bir bölümü KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacakken bazı kamu kurumları 50, 60 veya 70 KPSS taban puanları ile memur alımları yapacaklarını duyurdular.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2019 13:31

Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) veya kurumların kendilerine ait internet siteleri aracılığıyla duyurdukları memur alım ilanlarını yayımlayan kurumların listesi şu şekilde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı.

HANGİ KURUM KAÇ PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 13 bin sözleşmeli er alımı yapıyor.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı bir ilan ile 22 bin sözleşmeli uzman çavuş alımı yapacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye geneli okullarda görevlendirmek üzere 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla bir duyuru yayımlayarak 8 bin 147 Bekçi alımı yapacağını duyurdu.

Polis Akademisi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 700 Güvenlik Amirliğinde görevlendirmek üzere 2 bin 500 kadın polis alımı yapacak.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet kurumlarında görev almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar Tüm memur, bekçi, polis, işçi alımları için geçerli koşullar olup her kadro için geçerlidir.

Adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımaları.

Bu şartlar;  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,Türk Ceza Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, koşullarından meydana geliyor.


Yorumlar