Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kamuya En Az Lise Mezunu KPSS Puanıyla Hizmetli, Şoför ve Düz Memur Alımı Yapılacak

Öncelikle iki kurumda personel alımlarını memur statüsünde yapılacak alımlar KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak. Bu kapsamda iki kurum tarafından, alım yapılacak kadro listesi şu şekilde, Memur, Şoför, Sağlık Personeli ve Hizmetli.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2019 10:29

Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanında toplam 71 memur alımı yapılacağı duyuruldu. İlanlara başvuru yapacak adaylar için yayımlanan başvuru kılavuzunda adayların Makine Mühendisi, Kimya Mühendisi, Diğer Teknik Hizmet Personeli (Kimyager), Hizmetli, Şoför, Biyolog, Laborant, Hemşire ve  Sağlık Teknikeri kadroları için başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

BBDK PERSONEL ALIM İLANI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), DPB üzerinden yayımladığı personel alım ilanında alımların tek bir kadrodan yapılacağını duyurdu. İlana en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Bu adaylar başvurularını Şoför pozisyonu için gerçekleştirecekler.

MEMUR ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet kurumları tarafından yayımlanan memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken ilk koşullar; Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel başvuru koşullarından oluşuyor. Adayların bu koşulların yanı sıra ayrıca belirleyici olan özel koşulları sağlamaları isteniyor.

Özel koşullar alım yapacak olan kurum tarafından alım yapılacak pozisyona göre belirleniyor. Bu koşullar arasında KPSS, Yaş, Öğrenim, Deneyim, Yabancı Dil, Belge, Sertifika gibi koşullar bulunuyor.

DMK'da yer alan genel başvuru koşulları ise şu şekilde,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak.

BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar ilanlara başvuru süreci devam ediyor.

Son başvuru tarihleri ise Adli Tıp Kurumu personel alım ilanı için 1 Nisan olarak açıklandı.

BDDK Şoför alım ilanına başvuru yapacak adaylar ise başvurularını 29 Mart tarihine kadar yapabilecekler.


Yorumlar