Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Çok Sayıda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarına çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapılıyor. KPSS puan sıralaması esasına göre ve KPSS şartsız gerçekleştirilen personel alımlarında çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağı bildirildi. 

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2019 15:45

Kamu kurumları yayımladıkları ilanlar ilgili birimlerinde oluşan personel ihtiyacını gidermeyi amaçlıyorlar. Bu kapsamda 7 farklı kamu kurumu sözleşmeli personel alımı yapacak. 

İlana göre alımlar ve kadro dağılımı şu şekilde; İçişleri Bakanlığı 1200 sözleşmeli kamu personeli, Mersin Üniversitesi 67 sözleşmeli kamu personeli, Milli Eğitim Bakanlığı 13 sözleşmeli kamu personeli, Savunma Sanayi Müsteşarlığı 34 sözleşmeli kamu personeli ve Hazine ve Maliye Bakanlığı 7 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak.

KADRO BİLGİLERİ

Söz konusu alımlarda en dikkat çekici olan ilan 1200 personel alım ilanı ile İçişleri Bakanlığı. İçişleri Bakanlığı yayımladığı ilanında 60 KPSS ile başvuruda bulunulabilecek Arşiv Uzmanı, Şehir Plancısı, Elektrik Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Teknikeri, Teknisten, Büro Personeli alımı yapacağını açıkladı. 

MEB yayımladığı ilanında KPSS şartsız sözleşmeli bilişim personeli, Mersin Üniversitesi KPSS'ye girmiş olmak şartıyla sözleşmeli sağlık personeli, Maliye Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ise uzman ve uzman yardımları kadrolarına personel alımı yapacağını duyurdu.

İLANLARA KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi web sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanına başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları bulunuyor. 

Bu başvuru koşulları devlet kurumlarında çalışmak isteyen tüm adayların sağlamaları gereken genel başvuru koşulları ile alım yapacak kurumun alım yapacağı kadroya göre belirlediği özel koşullardan meydana geliyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 

Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak, Başvuran adaylarda Lisans mezunları için 2018 KPSSP3 puanı, Ön Lisans Mezunları İçin 2018 KPSSP93 puanı, Ortaöğretim Mezunları İçin 2018 KPSSP94 puanı şartını sağlamak, Aranılan Nitelikler bölümünde belirtilen öğrenim düzeyinden mezun olmak.


Yorumlar