Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kadroya Geçen Taşeronlar Ocak Ayında Kaç TL İkramiye Alacak?

Taşeron şirketlerden 4/D kadrosuna geçen işçiler için ikramiye ve tediye ödemeleri yapılacak. 2019 yılı ocak ayında ödenecek olan ilave tediyelerin tam ödenme tarihi, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan kararname ile olacak. 

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2019 15:55

2018 yılı ilave tediyeler 26 Ocak 2018 de ödenmişti. 2019 yılı içinde aşağı yukarı aynı tarih içinde ödeme yapılması bekleniyor.

5 Günlük TİS İkramiyesi

4/D’li işçilerin bu ay ödenecek diğer ikramiyeleri ise YHK kararı ile yayımlanan Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alması gerekiyor. 

Ocak ve Temmuz aylarında 5’er günlük olmak üzere yılda günlük olarak 5x2=10 ikramiye ödemesinin yapılması söz konusu. 5 günlük TİS ikramiyesi için toplu iş sözleşmesinde yer aldığı şeklide yapılması bekleniyor.

En Düşük Kadrolu Taşeron Maaşı Asgari Ücret + %4 TİS Zammı

Kadrolu taşeronların ne kadar maaş alacak olduğu uzun bir süre gündemdeydi. Milli Eğitim Bakanlı taşerondan kadroya geçen işçilerin maaş artışları ile ilgili yazı göndermiştir. 

Bakanlık asgari ücretin altında kalan maaşların asgari ücrete çıkarılması ve %4 TİS zammı verilmesini istemiştir. Kadrolu taşeronların maaşları için bu şekilde bir düzenleme yapılarak, maaşlar belirlendi.


Yorumlar