Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma ve Sahil Güvenlik Astsubay Alımları Başladı Tıkla Başvur

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımı gerçekleşiyor. Adaylar başvuru yapması için link adresi verilmiştir. 

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2019 10:37

Adaylar tüm aşamaları takip ederek sonuçlara ulaşabilirler. Aksilik yaşayan bir aday açılan sayfa sonunda bulunan komutanlık iletişim adreslerinden yardım alabilirler. Sahil güvenlik yazısı sayfa sonuna doğru yerleştirilmiştir. Bay bayan astsubay alımı olarak ilan edilmiştir.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı için 27 ile 32 yaş sınırlı astsubay alımı yapılacağı ilan edildi. Adaylar başvurularını 13 Mart 2019 tarihi bitimine kadar yapması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Başvuru Kılavuzu belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya kayıt tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Jandarma Genel Komutanlığı için Lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir.

Lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular)

Sahil Güvenlik Komutanlığı için ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre ½ müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. internet adreslerinde yayımlanan “2019 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu” ve “2019 Yılı S.G.K.lığı Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

Milli Savunma Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığına istihdam edilmek üzere bay bayan adaylar arasından astsubay alımı yapılacaktır. Sahil Güvenlik Komutanlığının Askeri Personel ihtiyacının karşılanması amacıyla askeri alımlar yapıyor. Başvurular 13 Mart 2019 da sona eriyor.

Başvuracak adaylar genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurular ön başvuru niteliğinde olup, adaylar bu başvuruya istinaden sınavlara planlanacaktır. Adayların asıl başvuru işlemleri ise “seçim aşaması işlemleri için geldiklerinde” yapılacaktır.

Ayrıca Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle askeri okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak ve Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olması gerekmektedir.

Jandarma ve Sahil Güvenlik başvurusu için tıklayın

Kılavuz için tıklayın


Yorumlar