Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma ve Sahil Güvenlik 70 Devlet Memuru Alımı Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına yerleştirilmek üzere 70 devlet memuru alımı 11 Aralık 2018 Resmi Gazete’de yayınlanarak ilan edildi. 

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2018 15:10

Başvuruları 11 Aralık 2018 ile 26 Aralık 2018 tarihi aralığında yapılacaktır.J.Gn.K.lığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere (5) unvanda (33), Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında istihdam edilmek üzere (4) unvanda (4) olmak üzere, toplam (9) unvanda (37) açıktan devlet memuru alınacaktır. 

Başvurular, 11-26 Aralık 2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.Başvuruların başlama ve bitiş saatleri, alım yapılacak devlet memuru branşları, alım şartları ve diğer detaylar www.jandarma.gov.tr www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı devlet memuru temini duyurusunda belirtilmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak. 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018 KPSS) girmiş olmak ve internette yayımlanan başvuru kılavuzunda unvanların karşısında belirtilen puan türünden, belirtilen en az puanı almış olmak. Müracaat tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.

Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak. askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak. 

Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Başvuru kılavuzunda belirtilen kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak.JGK 70 devlet memuru alımı kılavuzu tıklayınız


Yorumlar