Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma Uzman Erbaş Alım Sonuçları Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı yayınladığı duyuru ile uzman erbaş alımı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2019 18:23

Adaylar Jandarma'nın vatandaş portalı üzerinden sorgulama yapabilecek. Sorgulama için E Devlet şifresinin bilinmesi gerekiyor.

Sınavı kazanan adaylara herhangi bir özel tebligat yapılmayacaktır. Dolayısıyla sonuçları kontrol etmeleri elzemdir. Bu aşamadan sonra yapılan tüm duyuruları harfiyen takip etmeli ve en kısa süre içerisinde gerekli işlemleri yapmalıdır. 

Süresi içinde başvurmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır.

Atama sonucu olumlu olmasına rağmen gerekli şartları taşımadıkları sonradan tespit edilen adaylar hakkında idari ve adli işlem başlatılacaktır. 

Bu durumda sözleşmeler anında feshedilecektir. Bu sebeple verilen bilgilerin ve belgelerin doğru olması son derece önemlidir.Atama sonucu olumlu olan adaylar eğitim birliğine dahil olacak. 

Bu süre zarfında başarılı bir şekilde eğitimi tamamlamaları halinde uzman erbaş olma hakkını elde edecekler. Bu alım tamamlandıktan sonra yeni dönem için de başvurular alınacaktır. 

Adaylar gerek askerlik dönemi esnasında gerekse de sonrasında uzman erbaşlık için başvuruda bulunabilir. Askerdekiler için komutanları tarafından olumlu görüş verilmesi de gereklidir.

Aksi takdirde uzman erbaş olmak mümkün olmayacaktır. Askerliğini tamamlayanlar ise askerliğin üzerinden belirli bir zaman geçmesi halinde başvuru yapamayacağı için sürelere dikkat edilmelidir.


Yorumlar