Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma KPSS En Az 50 Puan İle Sivil Memur Alımı Yapacak

Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine farklı kadrolarda memur alımı yapacağını ilan etmişti. 

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 17:39

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre Jandrma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile Jandarma Genel Komutanlığı memur alımı yapacak. 

Kadrolara İlk defa Devlet Memurluğuna atanacaklar için Yapılacak sınavlar hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi açıktan memur atama yolu ile toplamda 37 kişilik kadro ile Devlet memuru alımı yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 37 kişilik boş kadro ile Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi alım yapacak. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığına farklı bölgelerde Hukuk alanında 11 Uzman ve İşletme ve Muhasebe alanında ise 16 Uzman alımı yapılacak. 2 Mütercim, 3 Avukat, 1 Kimyager olmak üzere 33 memur personel alacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ise, 1 Memur, 1 Bayan Kuaförü, 1 Teknisyen ve 1 Uzman olmak üzere memur alımı yapacak.

Söz konusu alım kadrolarına göre, Jandarma Genel Komutanlığı KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı arıyorken, jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ise Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 Puan almış olmak şartı arayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı ve JSGA memur alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatamdaşı olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartları taşımak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru tarihinin ilk günü itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşunda hala 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak görev yapmıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlil ile ilgisi bulunmamak, Hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, alım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel nitelikleri taşımaları gereklidir.

BAŞVURULAR

İlgili ilana başvurular 11 Aralık 2018 tarihinde başlamış olup en geç 26 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular hala devam ediyor olup adaylar başvurularını son başvuru tarihine kadar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemine e-Devlet kapısı üzerinden yapılacaktır. e-Devlet sistemine e-devlet Şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılarak yapılacaktır.

FALİYET TAKVİMİ

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ilan edilen kılavuza göre faliyet takvimi belirtildi. Buna göre Başvuruların İnternet Ortamından alınması en geç 26 Aralık 2018 tarihine kadar.

Başvuru Sonuçları ve Kontenjan Giren Adayların Yayımlanması İnternetten 16 Ocak 2019 tarihine kadar. Uygulamalı Mülakat SInavı 04 - 08 Şubat 2019 tarihlerinde. Başarı Sırasının Onayı ve Duyurulması, Sağlık Raporlarının Alınması ve Kayıt kabul işlemleri için Onayı Müteakip Duyurulacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN


Yorumlar