Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma Genel Komutanlığı İlkokul Mezunu 1457 Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Yapıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre farklı 12 Branşta toplamda 1457 kişilik boşluk ile uzman erbaş alımı yapılacak. Başvuru şartları ve başvuru detayları sizler le paylaşıyoruz.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 14:40

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere uzman erbaş laımı yapacağını belirtti. Söz konusu yayımlanan başvuru kılavuzuna göre Jandarma Genel Komutanlığı 2018-2 kapsamında kasım ayı içerisinde uzman erbaş başvurularını kabul edecek. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik branşlarda farklı 12 Branş için bin 457 Sözleşmeli Erkek uzman Erbaş alımı yapacak. Bu yönde adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak olup işte tüm detaylar şöyledir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Adayların ilgili uzman erbaşlığa başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En Az ortaokul veya İlköğretim mezunu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuĢma özrü bulunmamak Vücut yapısı düzgün olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek,  Seçme Sınavlarını başarılı bir şekilde geçmek ve sevk edileceğiniz hastanede Uzman Erbaş Olur kayıtlı sağlık raporu almış olmaları gerekir.

Adaylardan Askerlik şartı aranmayacak. Ancak askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru yapacak olan adaylar Birlik komutanlıklarınca hazırlanan nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak, Düzenlenen nüfus kaydına göre 20 yaşını bitirmiş ve 27 yaşındna gün almamış olmak, Askerlik hizmetini yapmak iken Askerliğe Elverişli Değildir raporu alarak terhis edilmemiş olmak,

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için başvuru tarihini ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden beş yıl geçmiş olmak ve buna göre 27 yaşını bitirmemiş olması ve terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olması gerekir. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 29 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Jandarma uzman Erbaş alımı başvuruları 08 Kasım 2018 tarihinde başladı. Adaylar başvurularına deva ediyor ve en geç 26 kasım 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç saat 17:00 a kadar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemine eDevlet kapısı üzerinden yapılacaktır. e-Devlet sistemine e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır. Ayrıca ilgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.



Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayın




Yorumlar