Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma 2018-2 Uzman Erbaş Alımı Devam Ediyor mu?

Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtti. 

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 13:20

Öncelikle Resmi Gazete'de yayımlanan ilan sonradan Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet sayfası üzerinde ve Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlandı. 

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre Jandarma Genel Komutanlığı 2018-2 kapsamında sözleşmeli uzman erbaş alacak.

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Bu doğrultuda şartları yerine getiren 1457 kişi Jandarma Genel Komutanlığına 12 farklı Branş içi sözleşmeli uzman erbaş olacaklar. 

Adaylar için Ön Başvurular 08 Kasım 2018 tarihinde başlamış olup hala devam etmektedir. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Yayımlanmış olan ilana göre Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 157 sözleşmeli uzman erbaş alacak. Bu yönde adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En Az 8 senelik ilkokul mezunu olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak, Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü problemsiz olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu netice alabilmek,

Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak ve bu orantıda kilo ölçümlerinde orantılı olmak, Yapılacak seçme sınavlarını başarılı bir şekilde geçmek, sevk edilecekleri hastanelerden JSGA sağlık yeteneği yönetmeliğinde uygun bir şekilde Uzman Erbaş sağlık raporunu almış olmak, şartları aranır.

ASKERLİĞİNİ YAPMA ŞARTI YOK

Yayımlanmış olan başvuru kılavuzuna göre adaylardan Askerlik hizmetini yapmış olmak şartı aranmayacak. Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru yapacak adaylardan, Birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken Askerliğe Elverişli Değildir raporu le terhis edilmemiş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir. Askerlik hizmetini yapmış olanlar için başvuru tarihi itibari ile terhisi üzerinden 5 seneden çok geçmemiş ve 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Sözleşmeli Erbaş ve erlerden ise en az 3 sene görev yapmış olmak ve 29 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Söz konusu ilana başvurular 08 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlamıştı. Hala devam etmekte ve adaylar Ön Başvurularını en geç 29 kasım 2018 tarihi saat 17:00 a kadar Jandarma genel Komutanlığı resmi İnternet sayfası olan www.jandarma.gov.tr İnternet adresinde „„Personel/öğrenci alım başvuruları ve neticeleri‟‟ kısmından gerçekleştirmeleri gerekmektedir.


Yorumlar