Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İstanbul Havalimanı'nda 225 Bin İstihdam Yapılacak

Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı yalnızca ülkenin en büyük havalimanı kompleksi olarak değil, konumu ve sağladığı imkanlardan dolayı da dünyanın çekim merkezi haline gelmeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 17:11

İstanbul Havalimanı dahilinde halihazırda binlerce personel çalışmaya devam ederken, ilk etapta 16 bin ve önümüzdeki zaman da 225 bin kişinin doğrudan ve dolaylı olmak üzere istihdam edilmesi planlanıyor.

Açılımı Istanbul Grand Airport olan İGA'dan yapılan açıklamaya göre;  29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nın ilk aşamasında önceden duyurulduğu gibi 16 bin kişiye istihdam sağlaması planlanmaktadır. 

Konuyla ilgili istatistiki verilerin kaynağı olarak sunulan İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezi tarafından hazırlanan, İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi raporunda açıklanan verilere göre; 2025 yılında İstanbul Havalimanı'nın doğrudan ve dolaylı olarak yaratacağı 225 bin kişilik istihdam olacaktır. Bu rakam, merakla istihdam haberi bekleyen binlerce kişiyi sevindiren bir gelişme olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Şu anki zaman da faal olarak havalimanı işletmesin dahilinde 2 bin 700, güvenliğinde 3 bin 522, Unifree Duty Free İşletmeciliğinin de gümrüksüz satış ve perakende alanlarında 2 bin, yer hizmetleri dahilinde faaliyet veren Havaş bin 178, Çelebi ise 2 bin, temizlik, vale ve otopark hizmetlerinde 2 bin 532, yeme içme alanındaki servis hizmetlerinde bin 300 kişi ve diğer perakende alanların tamamında ise bin kişi istihdam edilmesi gerekmektedir. Öngörülen bu rakamlar dahilinde yakın zamanda ilana çıkarak başvuru kabul edecek olan IGA, istihdam ilanlarını da duyurmuş olacak.


Yorumlar