Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır? İşsizlik Maaşı Başvuru Nasıl Yapılır?

İşsiz kalan vatandaşalar, belli şartalar altında, işsiz kaldıkları belli süreler içinde devletten işsisizlik maaşı alır. İşsiz kalan vatandaşlarımız için devlet tarafından 1600 TL' ye varan işsizlik maaşı veriliyor. İşsizlik maaşına nasıl alınır, işsizlik maaşından kimler faydalanabilir , İşsizlik Maaşı Başvuru Nasıl Yapılır ve 1600 TL maaş için gereken evraklar nelerdir? Tüm bu soruları cevapları ve daha fazla ayrıntı haberimizde.

Abone ol
Abone ol 24 Ekim 2018 11:15

 İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır? İşsizlik Maaşı Başvuru Nasıl Yapılır?

İşsiz kalan vatandaşalar, belli şartalar altında, işsiz kaldıkları belli süreler içinde devletten işsisizlik maaşı alır. Ülkemizde yaşanan bazı ekonomik problemler nedeniyle kimi zaman toplu işten çıkarmalara tanıklık yaşamak zorunda kaldık. Bu dönemlerde birçok işletmenin konkordota ilan ettiğini, bazılarının ise çareyi işçileri işten çıkarmakta bulduğunu gözlemledik. Öyle ki ekonomideki bu dalgalanmaların büyük bir bölümü de dolar kurunda yaşanan ciddi ivmeler nedeniyle yaşanıyordu. Bu dönemlerde işsiz kalmış veya başka sebeplerden işten çıkarılmış vatandaşlarımız için devlet tarafından önemli bir destek sunuluyor.

İşsizlik maaşı nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır?

İşsizlik maaşı 830 TL ve 1600 TL arasında değişebilen fiyat aralıklarıyla, kişinin daha önceki maaşına, çalışma süresine göre değişiklik gösteriyor. Bu konuda birçok vatandaşımızın da gerekli bilgiye ihtiyaç duyduklarının farkındayız. Öyle ki işsizlik maaşı herkese aynı oranda verilmiyor ve belirli kriterler ışığında bu maaşların ödemeleri yapılıyor.

İşsizlik maaşına başvuru yapmak isteyen kişilerin de elbette yine belirli kriterlere sahip olması gerekli görülüyor. Bu kriterlerin başında kişinin kendi isteğiyle işinden ayrılmamış olması, yüz kızartıcı bir suç nedeniyle çıkartılmış olmaması gibi ifadeler yer alıyor. Ayrıca işsizlik maaşına başvuracak kişilerin son 3 yıl içinde 600 günlük süre boyunca sigorta primlerinin de ödenmiş olması gerekmektedir.

Ek olarak işsiz kalan vatandaşın, işinden ayrılmadan önce en az 120 gün süreyle de sigorta primlerinin ödenmiş olması, ilgili kriterlerin sağlanması anlamını taşıyor. Yakın tarihte bu maddenin kriterler arasından kaldırılması da ortaya atılan iddialar arasında yerini koruyor.

1600 TL' ye varan işsizlik maaşına başvuruda bulunmak isteyen, işsizlik maaşına nasıl başvuru yapılır, işsizlik maaşı nasıl alınır diyen ziyaretçilerimiz için başvuruların İŞKUR üzerinden yapıldığını hatırlatmak isteriz. İŞKUR il ve ilçe müdürlükleri üzerinden işsizlik maaşına başvuruda bulunabilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul 122.Bölüm Fragmanı İzle (Yeni Sezon) Diriliş Ertuğrul Fragmanı İzle 

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç gibi ülkemizin sevilen oyuncularının yer aldığı Diriliş Ertuğrul bu hafta yayınlanacak mı?



SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?


Ertuğrul Bey, Ögeday Han’a tabi olmayı kabul etmiş ve Ögeday, beklenmedik bir şekilde Ertuğrul’dan Selçuklu’nun sultanı olmasını istemişti. Almıla ise Hayme’nin gözünde iyice yer edinmiş ve artık obaya yerleşmişti. Moğol karargâhında ise Ögeday Han’ın beklenmedik bir şekilde ölümü herkesi sarsmıştı. Ertuğrul, bunun üzerine gelen tehlikeyi sezmiş ve karargâhtan kaçmıştı. Böylece Ertuğrul ve onun peşine düşen Noyan arasında amansız bir kovalamaca başlamıştı. Günalp ise Moğol casuslarını yakalamış ve konuşturmayı başarmıştı. Turgut ve Bamsı, Almıla’nın aslında Noyan’ın kardeşi Alangoya olduğunu öğrenmiş ve bunu Ertuğrul’a söylemişlerdi. Bunun üzerine hep birlikte dörtnala Kayı Obası’na doğru yola koyulmuşlardı…

Ertuğrul ve alplar, Noyan’dan yakasını kurtarıp sağ salim Kayı Obası’na gelebilecekler mi? Osman’ı öldürmek için harekete geçen Almıla, Osman’a zarar vermeden Ertuğrul ve alplar onun cezasını kesmeyi başarabilecekler mi? Ögeday’ın ölümünden sonra Noyan nasıl bir hamle yapacak?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜM İZLE

Diriliş Ertuğrul 121. sezon finali izle | Diriliş yeni son bölüm full izle

Diriliş Ertuğrul 121. bölüm izle, Diriliş Ertuğrul son bölüm izle Puhu gibi detaylar burada yer alıyor. TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi, 121. yeni bölümü ile final yaptı. Yayınlandığı günden itibaren büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen Diriliş Ertuğrul dizisi, hayranlarını bir süre hasretle bekletecek bir karara imza attı. Diriliş 121. bölümü izle sezon finali yaptı. Diriliş Ertuğrul 121. bölümünü kaçıranlar, ''Diriliş Ertuğrul son bölüm izle Puhu, Diriliş Ertuğrul full izle, Diriliş Ertuğrul yeni bölüm izle, Diriliş Ertuğrul 121 bölüm izle, Diriliş Ertuğrul full izle YouTube'' gibi detayları Google'dan araştırıyor. İşte Diriliş Ertuğrul son bölümü ile ilgili aradıklarınız.

DİRİLİŞ SON BÖLÜM VE FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Diriliş Ertuğrul 121. sezon finali bu akşam

Her bölümü izleyicisine farklı heyecanlar yaşatan Diriliş Ertuğrul, 6 Haziran çarşamba günü TRT 1 ekranlarında yine aynı saatinde: 20:45...

Diriliş Ertuğrul son bölümünde neler oluyor?

Noyan, Ertuğrul Bey'i elinden kaçırdı. İntikam için tez Alongaya'ya haber verdi. Lakin Alongaya'ya haber gelmeden Osman'ı öldürmeye çalışıyor. Fakat Osman ölmeyecek çünkü yaptıkları hain planlar yerini bulmayacak. Sultan Gıyaseddin Günalp'i Konya'ya çağırıyor. Sebebi ise Moğol belasına karşı tedbir almak. Fakat Günalp Konya'ya gideceği sırada Eynece ve Karamış tarafından pusuya düşürülecek. Alongaya'nın Günalp'e bakışı her şeyi açıklıyor. "Gök yeleli atlarımızla, ufukları aşana dek gün doğumundan, gün batımına Allah'ın adaletini yayana dek durmayacağız." diyen Ertuğrul yeni sezon için savaş sinyallerini verdi. 

Diriliş Ertuğrul 121. sezon finali izle 

Savaşçı 51.Bölüm 2. Fragmanı İzle Savaşçı 51.Bölüm İzle

Başrollerinde Berk Oktay, Murat Serezli ve Sarp Levendoğlu gibi ülkemizin sevilen oyuncularının yer aldığı Savaşçı bu hafta yayınlanacak mı?



YENİ BÖLÜM ÖZETİ


Albay Kopuz şüphelerinde haklı çıkmış, gittiği dağ kulübesinde General Kutalmış’ı karşısında bulmuştur. Kağan Bozok hakkında tüm gerçekleri öğrenen Kopuz Albay, General’in açıklamalarını sorgular ve askerlik hayatıyla ilgili önemli bir kararın eşiğine gelir. Ancak General’in beklenmedik hamlesi Albay Kopuz’un her şeyi anlamasını sağlayacaktır.

Bu arada Leyla ve Karon, Türk Dünyası Kurultayı’na yapacakları bombalı eylem için hazırlanırlar. Türk Dünyası’nda siyasi bir krizi hedefleyen Karon, bombalı eylemi Kağan’a yaptırmayı planlar. Eylemden son anda haberi olan Kağan ise, plan doğrultusunda bombayı patlatmak için harekete geçerken, yakaladığı bir fırsatla, olayların seyrini değiştirecektir.

SAVAŞÇI SON BÖLÜM İZLE

Savaşçı 50.Bölüm 2. Fragmanı izle Savaşçı Son Bölüm izle

Başrollerinde Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Murat Serezli gibi ülkemizin sevilen oyuncularının yer aldığı Savaşçı bu hafta yayınlanacak mı?



YENİ BÖLÜM ÖZETİ


Albay Kopuz ve Kılıç Timi’nin diğer üyeleri Yüzbaşı Bahtiyar’ın engellemelerine rağmen Haydar, Serdar ve Emre’nin vurulmuş olduklarını görünce büyük şok yaşarlar. Süikastlerin Kağan’la ilgisi olduğundan şüphelenen Albay Kopuz, olayın izini sürmeye başlar.

Kağan ise Leyla’ya neler yapabileceğini göstermiştir. Leyla’nın Kağan’la ilgili şüpheleri devam ederken, Karon Kağan’a yeni bir görev verir. Karon’a ulaşmak için işi kabul eden Kağan beklenmedik gelişmelerle karşı karşıya kalırken, Albay Kopuz şüphelerinde haklı mı çıkacaktır?

SAVAŞÇI SON BÖLÜM İZLE

Savaşçı 49.Bölüm 4. Fragmanı İzle Savaşçı 48.Bölüm İzle

Başrollerinde Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Murat Serezli gibi ülkemizin sevilen oyuncularının yer aldığı Savaşçı bu hafta yayınlanacak mı?



SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?


Öldü sanılan Leyla’nın ortadan kaybolması kafaları karıştırır. Bu arada Kopuz Albay Leyla’yla ilgili önemli bilgilere ulaşır. Ancak Seyfi’den gelen bir istihbarat Leyla’nın başta Yüzbaşı Kağan olmak üzere, Kılıç Timi’ne saldırı planları içinde olabileceği ihtimalini yükseltir. Bağlantılı olduğu yapının yönlendirmesiyle harekete geçen Leyla, sonunda şeytani hamlesini yapar...

Leyla’nın bu hamlesi sadece Kağan’ın değil, Kutalmış Paşa, Albay Kopuz ve Kılıç Timi’nin diğer üyelerinin de hayatında büyük kırılmalara sebep olacaktır.

SAVAŞÇI SON BÖLÜM İZLE

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.




Yorumlar