Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden Yurtdışına Türk İşçi Alımı Yapılacak

İŞKUR üzerinden yurtdışında çalışmak isteyen vatandaşların yapmaları gereken işlemler neler? Yurtdışı işçi alımlarında İŞKUR tarafından yapılan uyarılar? ve Halen başvuruda ilan olup olmadığı bilgisi.

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2019 21:23

İŞKUR, yurtdışına Türk İşçi alımı için kendisine ait internet sitesi üzerinden 'Yurtdışı İstihdam' sayfası oluşturdu. Bu sayfa üzerinden yurtdışına işçi gönderimi ile ilgili tüm detayları kamuoyu ile paylaşan İŞKUR, adaylara şu bilgileri verdi.

İŞKUR yurtdışı işçi alımı için yayımlamış olduğu açıklamasında; Yurtdışı istihdam hizmetlerinin Türk ve yabancı firmaların yurtdışındaki işlerinde çalıştırmak üzere verdikleri işgücü istemlerinin karşılanmasını; yurtdışında çalışmak için başvuran iş arayanların işlemlerinin yerine getirilmesini; firmaların işgücü ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ilan izninin verilmesini; özel istihdam bürolarının yurtdışı istihdam hizmetlerinin düzenlemesine dair işlemlerini; yurtdışı hizmet akitlerinin düzenlenmesi ve onaylanmasını; işçi ve işçi ailelerinin pasaport işlemlerini kapsadığını söyledi.

YURTDIŞI İSTİHDAM HİZMETİ ESASLARI NELER?

Yurtdışında işçi çalıştırmak isteyen firmalara dair esaslara dair kapsamlı açıklamalarda bulunan Türkiye İş Kurumu; yurtdışına işçi götürecek olan firmaların İŞKUR il müdürlükleri/hizmet merkezleri ya da özel istihdam büroları kanalıyla veya diğer yollarla örneği Kurumca hazırlanan yurtdışı hizmet akdinin imzalanması ve il müdürlüklerine/hizmet merkezlerine onaylattırılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Bu açıklamalara göre yurtdışı ile ilgili iş ve işlemler için yeni bir hüküm çıkarılmadıkça İŞKUR İl müdürlükleri ile hizmet merkezleri tarafından yerine getirileceği açıklandı.

TÜRK İŞÇİ ALIM İLANLARINA BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İÇİN

İŞKUR üzerinden duyurulan Yurtdışına Türk İşçi alım ilanları, ''İŞKUR Yurtdışı İşçi Talepleri'' sayfası üzerinden adaylara duyuruluyor.

Zaman Zaman çeşitli meslek grupları için ilanların yayımlandığı bu sayfada alım yapılacak ülke, mesleki özellikler, gerekli evraklar ve yapılması gereken işlemlere dair kapsamlı bilgiler veriliyor. Bu sayfa üzerinde ilan yayımlanması durumunda ise adaylar İŞKUR yönergelerine dikkat ederek başvurularını yapıyorlar.


Yorumlar