Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara göre, TYP Kapsamında 3 Farklı Bakanlık Personel Alımı Yapıyor!

Kamuda bir iş sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren bir haber! İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara göre, 3 farklı Bakanlık, TYP kapsamında yüzlerce personel alacak. İlan detayları haberimizde..

Abone ol
Abone ol 17 Eylül 2018 22:45

Türkiye’nin geneline baktığımız zaman, her 5 kişiden 3’ü devlet memuru olmak istiyor. Bunun nedeni, sabit çalışma saatleri, yüksek maaş ve tüm hakların sağlanması. Hal böyle olunca, açılan Kamu Personeli alımlarında da ciddi oranda başvuru yer alıyor. Her zaman sürecin ve yapılması gerekenlerin, aranan özelliklerin ve sonuçların ne zaman ve neye göre açıklanacağı önceden bildirilmesiyle birlikte, insanlara daha şeffaf bir sunum gerçekleşecektir.

Söz konusu alımların geneli Devlet Personel Başkanlığı üzerinden veya İŞKUR üzerinden gerçekleşmektedir. Bununla birlikte, vatandaşların genelde istedikleri her şey net.. Alım koşulları, kaç kişi alınacağı, hangi şartlardan alım yapılacağı, sınav süreçleri, mülakat süreçleri ve sonuçların nasıl açıklanacağı gibi detayların ilanlarda yayınlanmasının büyük bir faydası olacağı gibi; başvuru yapacak insanlar arasındaki eşitsizliği de ortadan kaldıracak unsurlar olarak belirlenebilir. Her zaman adil olması gereken devlet kurumları üzerinde daha fazla yük olduğu için, buna özenle dikkat edilmesi gerektiği de bilinmektedir.

Kamu Personeli Alımlarına Belli Şartlar Getirilmeli

Rekabet ortamından ziyade, haksız işe alımların ortadan kaldırılması için tüm süreçlerin daha da netleşmesi ve şeffaflaşarak tek düz alım sisteminin geliştirilmesi gerekmektedir. Vatandaşların mağdur olmadan gerekli olan şartları sağlamasıyla birlikte, en iyi sonuçlar alınacağı da bilinmelidir.


Yorumlar