Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden TYP Kapsamında Kamuya Binlerce Personel Alınacak

Haftanın son işlem gününde başvuru yapabileceğiniz çok sayıda TYP personel alım ilanı bulunuyor. 3 bin 500'den fazla alım ilanının bulunduğu İŞKUR'da alımlara dair yayımlanan ilanlara göre 7 farklı ilde alım olacak.

Abone ol
Abone ol 26 Nisan 2019 21:34

Fakat bu illerin tamamında ilçelere de TYP ile işçi alımları yapılacak. Bu çerçevede TYP ile işçi alımı yapacak olan şehirlerin listesi ise şu şekilde; Osmaniye, Aydın, Bilecik, Kırıkkale, Kastamonu,  Şanlıurfa, Zonguldak, Muş.

HANGİ KURUMLARA TYP İLE PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

TYP ile personel alımı yapan kurumların listesi çok kabarık. Zira çok sayıda kamu kurumu TYP ile personel alımı yapıyor. Taşeron işçi sisteminin kaldırılmasından sonra artan TYP işçi talepleri şu kurumlar tarafından yayımlanıyor.

Belediye başkanlıkları, belediyelere bağlık alt birimler, il özel idareleri, kaymakamlıklar, valilikler, il ve ilçe müftülükleri, il sağlık müdürlükleri, il orman müdürlükleri, emniyet genel müdürlükleri, orman işletme müdürlükleri, sosyal politikalar müdürlükleri, bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı birimler.

TYP UYGULAMA ALANLARI

TYP ilanları ile alım yapılan işçiler Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları alanlarında görevlendiriliyorlar.

TYP İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan işçi alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını yapmadan evvel İŞKUR üzerinde yer alan başvuru koşullarını sağlamak zorundalar.

Bu başvuru koşulları arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlik sorunu olmamak gibi koşulların yanında şu şartlar bulunuyor.

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

BAŞVURU İŞLEMLERİ

TYP işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar. Adaylar isterlerse elektronik olarak online başvuruda bulunabilir isterlerse İl ve İlçe İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla şahsen başvuru yapabilirler.

İLANLAR İÇİN

İŞKUR TYP İş İlanları Arama Sayfası bağlantısına tıklayın, açılan sayfada sadece Ara butonuna basın. Ayrıca açılan sayfada isterseniz şehir yazan bölümde kendi şehrinizi seçerek arama yapabilirsiniz. Kendi şehriniz için ilan varsa arama sayfasında çıkar, arama bulunamadı yazarsa o şehir için ilan yok demektir.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar