Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP Kapsamında Kamu Kurumlarına Binlerce Personel Alımı Yapılacak

TYP personel alım ilanları. Yayımlanan ilanlar arasında farklı şehirlerde olan devlet kurumlarına personel alımları yapılacağı söylendi.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2019 20:41

TYP PERSONEL ALIM İLANLARI

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında yayımlanan ilanlarda öncelikle dikkat edilmesi konularda alım yapılacak şehirler. Ayrıca adaylar için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da alım yapılacak kadrolar.

Alım Yapılacak Şehirler

İŞKUR üzerinden yayımlanan ve belirli süreli TYP personel alımı yapacağını ilan yapan kurumların bulundukları şehirler. Hatay, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Karabük, Kocaeli, Niğde, Yalova, Burdur, Elazığ, Ağrı ve İstanbul.

Alım Yapılacak Uygulama Alanları

Yukarıda bulunan şehirlerde yer alan kamu kurumlarının yayımladığı ilanlarda; alım yapılacağı açıklanan kadrolar. Çevre temizliği Kamusal altyapının yenilenmesi, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Bilindiği üzere TYP personel alım ilanları çok sayıda kamu kurumu tarafından yayımlanıyor. İlanlar ayrıca bakanlıklar, bakanlıklara bağlı birimler, mahalli idareler, yerel yönetimler alım yapıyor.

Bu Çerçevede;

İlan yayımlayan kurumlar; Polis Eğitim Merkezleri, Valilikler, Başsavcılıklar, MEB'e bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Tarım Müdürlükleri, İl Çalışma Müdürlükleri, İl Orman İşletmeleri, İl Müftülükleri, Kaymakamlıklar, İl Özel İdareleri, Köye Hizmet Götürme Birimleri ve bu kurumlara ek çok sayıda kurum bulunmakta.

TYP İLANLARI İÇİN BELİRLENEN KOŞULLAR

TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların sağlanması gereken şartlar standart olup İŞKUR üzerinden adaylara duyuruluyor.

TYP işçi adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor. İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul.

Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN

Söz konusu ilanlar için başvuruda bulunacak adayların tercih yaptıkları başvuru yöntemi şahsen başvuru. Adaylar bulundukları il veya ilçelerde yer alan İŞKUR Müdürlüklerine giderek başvurularını şahsen yapıyorlar.

İkinci bir yöntem ise İŞKUR'un internet sitesine üye olmak. Burada yayımlanan ilanları takip edecek adaylar başvurularını elektronik olarak yapabilecekler.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN

Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden TYP İş İlanları Arama sayfasına ulaşacaksınız.

Açılan bu sayfada hiçbir bölümü doldurmadan direkt Ara butonuna basarsanız tüm ilanları görüntüleyebilirsiniz.

Bunun dışında isterseniz şehir yazan bölümde kendi şehrinizi seçerek Ara butonuna basabilirsiniz.

TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ


Yorumlar