Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden TYP Kapsamında Devlet Hastaneleri, Adliyeler ve Okullara Binlerce Personel Alınacak

Kamu kurumları seçimlerin ardından personel alım ilanları yayımlamaya hız verdi. Çevre düzenleme işlerine ağırlık veren kurumlar çok sayıda TYP personel alımı gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2019 10:22

Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacak olan kurumların bulundukları şehirler ise şunlar;

TYP personel alımlarının yapılacağı şehirler; Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Nevşehir, İstanbul, Bolu.

ALIM YAPILACAK TYP PERSONELİ KADROLARI

MEB bakım onarım ve temizlik, Ağaçlandırma, Erozyon Engelleme Çalışması, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi.

TYP PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUMLAR

Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacak kurumların arasında İl Özel İdareleri, Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı birimler, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Emniyet Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri, İl Tarım Müdürlükleri, İl Müftülükleri, belediye başkanlıkları, valilikler, kaymakamlıklar, adliyeler, hastaneler ve okullar bulunuyor.

TYP PERSONEL ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP personel alımları için ilan yayımlayan kurumlar farklı taleplerde bulunmazlar. Her kurum, her kadro ve her şehir için yayımlayan ilanlarda ortak şartlar bulunur.

Kamu kurumları tarafından yayımlanan TYP ilanları için talep edilen bu koşullar; İŞKUR'un web sayfası üzerinden adaylara duyuruldu.

TYP Personel Alımı Koşulları

TYP işçi adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor.

İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların  18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul. Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

İLANLARA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Toplum Yararına Program kapsamında kamuda çalışmak isteyen adaylar başvurularını İŞKUR Müdürlüklerine giderek yada İŞKUR Müdürlüklerine elektronik ortamda başvuruda bulunabilecek.

İlanlara Ulaşmak için;

Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden TYP İş İlanları Arama sayfasını açın. Açılan bu sayfada hiçbir bölümü doldurmadan direkt Ara butonuna basarak tüm ilanlar görüntülenir.

Ayrıca açılan sayfada isterseniz şehir yazan bölümde kendi şehrinizi seçerek arama yapabilirsiniz. Kendi şehriniz için ilan varsa arama sayfasında çıkar, arama bulunamadı yazarsa o şehir için ilan yok demektir.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar