Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP Kapsamında 9 İl 51 İlçe İçin 3 Bin 962 Personel Alımı Gerçekleşecek

İŞKUR' internet sitesi üzerinden personel alımı TYP personel alımı yapılacak.

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2019 21:59

Toplum Yararına Program kapsamında personel alım ilanları toplam 9 il ve onlarca ilçe için yayımlandı. TYP ile personel alımı yapacak olan kurumların bulundukları şehirler ise şunlar; Diyarbakır, Bitlis, Aydın, Burdur, Muğla, Bingöl, Çankırı, Trabzon, Van.

TYP PERSONEL ALIM İLANLARI

Kamu kurumları belediye başkanlıkları, il ilçe müftülükleri, il ilçe emniyet müdürlükleri, üniversite rektörlükleri, il özel idareleri, il aile ve sosysl politika müdürlükleri, il çalışma müdürlükleri, valilikler, kaymakamlıklar, başsavcılıklar, orman işletme müdürlükleri.

TYP İLANLARI HANGİ KADROLARDA YAPILACAK?

Toplum Yararına Program kapsamında yapılan personel alımları belirli uygulama alanlarında yapılır. Kurumlar bu uygulama alanlarının dışında TYP personeli istihdam edemezler.

Bu bağlamda İŞKUR'un web sayfasından bildirilen ve kamu kurumları tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan uygulama alanları ise şunlar,

Çevre temizliği, Ağaçlandırma, MEB bakım onarım ve temizlik, Kamusal altyapının yenilenmesi, Park düzenlemeleri, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması,

TYP İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Toplum Yararına Program kaspamında yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru koşulları standarttır. Bu koşullara ek olarak kurumlar özel şartlar talep edemezler.

Bu çerçevede yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylardan talep edilen koşullar ise şunlar;

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşından büyük olmak, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.

TYP İLANLARINA BAŞVURU

TYP personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar. Adaylar bunun için İŞKUR Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapabilir. Adaylar isterlerse başvurularını İŞKUR aracılığıyla elektronik ortamda gerçekleştirebilir.

İLANLARI İŞKUR'DA GÖRÜNTÜLEMEK

TYP ilanları arama sayfasına ulaşacaklar. Burada yer alan Ara butonuna basan adaylar tüm TYP ilanlarını görüntüleyebilirler. (Hiçbir alanı doldurmanız gerekmiyor. Açılan sayfada direk ara butonuna basın)

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar