Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden TYP Kapsamında 8 Bin Personel Alımı Yapılacak

İŞKUR üzerinden TYP personel alım ilanları yayımlandı. Türkiye genelinde farklı illerde kamu kurumları ve bu kurumların birimlerine yapılacak alımlar çok sayıda personel alımı yapılacak.

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2019 15:10

Alım yapılacak kurumların bulundukları şehirleri TYP personel alım ilanları için adayların sağlamaları gereken koşullar ise şöyle.

TYP PERSONEL ALIM İLANLARI

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan yeni TYP ilanları 16 farklı şehir için yayımlandı.

Yayımlanan bu ilanlar ayrıca hem şehir merkezlerine hemde bu illerde bulunan her ilçeye alımlar gerçekleşecek.

Bu kapsamda;

TYP personel alım için yayımlayan ilan kamu kurum ve kuruluşları ile bu kuruluşlara bağlı olduğı şehirlerin listesi şu şekilde,

İstanbul, Gaziantep, Uşak, Erzurum, Bolu, Bartın, Ordu, Bursa, Erzincan, Balıkesir, Denizli, Çorum, Ardahan, Samsun, Tunceli,  Kilis. İlanlarda ayrıca söz konusu bu şehirlerin ilçelerin de alımlar gerçekleşecek.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

16 farklı şehirde olan kamu kurumları arasında, İl Sağlık Müdürlükleri, Hastaneler, Adliyeler, Müftlükler, Orman İşletme, İl Orman Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Adliyeler, Belediye Başkanlıkları, İl Sosyal Hizmet Müdürlükleri var.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar geçici süreli işçi kadrolarına alınıyorlar. Alımlar 3, 6 veya 9 aylık süreli olarak ilan veriliyor.

Bu alımlarda adayların Ağaçlandırma, Çevre temizliği, Park düzenlemeleri, Kamusal altyapının yenilenmesi, pozisyonları için istihdam edileceği söylendi.

Kontenjan Detayları

Halen başvuru süreci devam eden TYP personel alım ilanlarında 8 binden daha çok personel alımı için ilanlar bulunmakta.

Kilis Gençlik ve Spor Müdürlüğü merkezde görevlendirmek üzere 300 personel alımı yapılacak.

Erzincan Belediye Başkanlığı 590 TYP personel alım ilanı yayımladı. Tunceli Valiliği 175, Ardahan 100, İstanbul için sadece 1225 TYP personel alım ilanı yayımlandı.

İŞKUR TYP ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program (TYP) personel alım ilanlarına başvuru koşulları standart olup tüm adayların sağlaması gerekmekte. Özel şartların olmadığı başvuru koşulları İŞKUR üzerinden adaylara ilan ediliyor.

TYP işçi adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması şart.

İŞKUR' üzerinden üye olmanın yanı sıra adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul. Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

TYP PERSONEL ALIM İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Adaylar başvurularını isterlerse İŞKUR'un web sayfasından elektronik olarak yapacaklar yada adaylar başvurularını İŞKUR Müdürlükleri üzerinden şahsen yapacaklar.

TYP İLANLARINI İŞKUR'DA GÖRÜNTÜLEME

Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden TYP İş İlanları Arama sayfasına ulaşacaksınız.

Açılan bu sayfada hiçbir bölümü doldurmadan direkt Ara butonuna basarsanız tüm ilanları görüntüleyebilirsiniz.

Bunun dışında isterseniz şehir yazan bölümde kendi şehrinizi seçerek Ara butonuna basabilirsiniz.

TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ


Yorumlar