Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP Kapsamında 4 Binden Fazla Personel Alımı Yapılacak

İŞKUR Toplum Yararına Program kapsamında 4 binden fazla personel alımı yapıyor. 

Abone ol
Abone ol 06 Mart 2019 19:20

Ülke genelinde farklı şehirlerde istihdam edilecek personeller çevre temizliği, park düzenlemeleri, ağaçlandırma gibi toplum yararına olan işlerde çalıştırılacaktır. İŞKUR iş ilanları bölümünden takip edilerek başvuru yapılabilir.

Başvurular Nasıl Yapılacak? Bu program kapsamında çalışmak isteyenlerin İŞKUR'a kayıtlı olması ve işsiz olması gerekiyor. Ayrıca işçilerin 18 yaşından büyük olmaları da şart.

Emekli veya malul maaşı alan adayların başvuruları da kabul edilmeyecek. Lise öğrencileri başvuru yapabilecek. Hali hazırda işsiz olan İŞKUR'a kayıtlı olmayanlar en yakın İŞKUR il müdürlüğüne giderek kayıt olabilir. Ayrıca internet sitesi üzerinden de kayıt işlemleri yapılabilmekte.

TYP kapsamında istihdam edilecek personellere asgari ücrete tekabül eden 2.020 lira ücret ödenecek. Böylelikle uzun süredir işsiz olan kimselerin iş gücüne katılması sağlanacak. Daha önceden TYP programından faydalanan yarıda bırakanlar başvuru yapamayacaktır. Dolayısıyla bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Son Başvuru Tarihleri; İlanlar hali hazırda aktif durumdadır. Her bir ilan için son başvuru tarihi değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla adayların her bir ilanı dikkatle incelemeleri gereklidir. 

Böylelikle hak kaybı yaşanmadan başvuru yapılabilecek. Eğer kişiler kendileri başvuru yapamıyorsa İŞKUR'da bulunan meslek danışmanlarından da destek istenebilir. Böylelikle daha doğru bir başvuru yöntemi izlenmiş olacaktır.


Yorumlar