Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP Kapsamında 4 Bin 600 Personel Alımı Yapılacak

Yeni haftanın başlamasıyla kamu kurumları yeni personel alım ilanları yayımlaya başladılar. 

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2019 12:12

Toplum Yararına Program (TYP) ile personel alımı yapan devlet kurumları ve bu kurumlara bağlı birimler 13 farklı şehirde bulunuyor. 

İlanlarda ayrıca bu 13 şehrin çok sayıda ilçesine de personel alımları yapılıyor. Bu yüzden adayların başvurularında merkez veya ilçe başvurusu yaptığına dikkat etmesi gerekiyor. Alım Yapılacak Şehirler

Yeni hafta ile TYP personel alım ilanı yayımlayan devlet kurumlarının bulunduğu şehirler arasında, Antalya, Ankara, Uşak, Erzurum, Bolu, Bartın, Ordu, Denizli, Erzincan, Sakarya, Balıkesir, Çorum,  Ardahan yer alıyor. 

TYP PERSONEL ALIMI KURUM KADRO BİLGİSİ

Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacağını ilan eden devlet kurumları genellikle bakanlıklara bağlı birimler ile mahalli idarelere bağlı kurumlardan oluşuyor.

Buna göre ilan yayımlayan kurumlar arasında dikkat çeken kurumlar arasında İl Orman Müdürlükleri dikkat çekiyor. Son ilanların büyük bir bölümünde İl Orman Müdürlükleri ile Orman Bakanlığı'na bağlı diğer kurumlar öne çıkıyor. 

Bu kurumların dışında ayrıca; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlükleri, Müftülükler, Kaymakamlıklar, Valilikler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükler, belediye başkanlıkları ve belediye başkanlıklarına bağlı birimlerde ilan yayımlayan diğer kurumlar. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İlan edilen ilanlarda yer alan kadrolar geçici statüde. Bu ilanlarda yer alan açık kadrolar ise; Çevre Temizliği, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Çevre temizliği, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Vadi ve dere ıslahı.

TYP İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Adayların bilmeleri gereken en önemli husus TYP ilanlarında özel başvuru koşulları bulunmuyor. TYP ilanlarına başvurular için tüm koşullar İŞKUR'un web sayfası üzerinden duyurulmuş. Bu koşulları sağlayan her aday ise TYP ilanlarına başvurusunu yapabilir. 

TYP İlanları İçin O Koşullar

TYP işçi adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor. İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların  18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul. Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

TYP ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını iki şekilde yapabilirler;

Elektronik Başvuru: Adaylar isterlerse başvurularını İŞKUR'un web sitesine üye olduktan sonra internet üzerinden olarak yapabilirler. 

Bizzat Başvuru: Elektronik başvuru yapmak istemeyen adaylar başvurularını bulundukları il ve ilçelerdeki İŞKUR Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapabilirler. 

İLAN DETAYLARI

Söz konusu şehirlerde bulunan kamu kurumlarına başvuru yapacak aşağıda yer alan yöntemler yayımlanan ilanlara dair detayları görüntüleyebilirler. 

Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden TYP İş İlanları Arama sayfasına ulaşacaksınız.

Açılan bu sayfada hiçbir bölümü doldurmadan direkt Ara butonuna basarsanız tüm ilanları görüntüleyebilirsiniz.

Bunun dışında isterseniz şehir yazan bölümde kendi şehrinizi seçerek Ara butonuna basabilirsiniz.

TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ


Yorumlar