Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP İl Özel İdare 400 İşçi Alımı Gerçekleştirecek

İŞKUR TYP İl Özel İdaresi Müdürlüğü ve çeşitli kamu kuruluşlarına Toplum Yararına Program kapsamında 400 işçi alımı gerçekleştirilecek. 

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 13:38

İşçilerin tamamı Niğde’deki kurumlarda istihdam edilecek. Başvuru yapacak adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları gereklidir. 18 yaşını tamamlamış olması gereken adayların aynı zamanda öğrenci de olmamaları gerekmektedir. Ancak açıköğretim fakültesinde eğitim görenler açısından herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Bu alım kapsamında istihdam edilecek personeller için son başvuru tarihi ise 27 Ocak olarak belirlendi. Başvurular İŞKUR’un internet sayfası üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

İş arama yaparken TYP seçeneğinin işaretlenmesi gereklidir. İnternet sayfasından başvuru yapamayanlar için ise İŞKUR il müdürlükleri ve şubeleri yardımcı olacaktır.

Yapılan başvuruların ardından adayların belirlenmesi aşamasına geçilecek. Belirlenen adaylar ise internet sitesinde ilan edilecektir. Belirlenen süre zarfında ise adayların görevlerine başlamaları gerekmektedir. 

Bu sürede başlamayanlar haklarından feragat etmiş olacak. Bu program ile uzun süredir işsiz olan kimselerin yeniden işgücü piyasasına kazandırılması amaçlanmaktadır. 

Bu sayede kendilerine özgüvenleri gelecek ve geçici de olsa kendi iaşelerini temin edebileceklerdir. Bu sebeple ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kaçırmaması gereken bir fırsattır.

272809 TYP numaralı alım ile TYP İl Özel İdaresi Müdürlüğü bünyesine 50 kamu personeli alımı noter kurası yöntemi ile yapılacak.

272808 TYP numaralı alım ile TYP Belediye Başkanlığı bünyesine 350 kamu personeli alımı noter kurası yöntemi ile yapılacak.

TYP Başvuru için tıklayın


Yorumlar