Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden Sınavsız 10 Bin Personel Alımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu tarafından 10 binden fazla personel alımı yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 15:12

Toplum yararına program kapsamında birçok ilde toplamda 10 bin 604 personel alımı gerçekleştirilecek ve başvuru şartları İŞKUR toplum yararına program kapsamında nasıl başvuru yapabilirsiniz?

İŞKUR TYP personel alımları çevre temizliği kamusal altyapının yenilenmesi ağaçlandırma MEB bakım onarım ve temizlik alanlarında başvurular devam etmekte. TYP için bazı başvurular yarın sona ererken birçok şehir için ise 25 Ocağa kadar başvurular devam ediyor.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Toplum yararına program kapsamında İŞKUR üzerinden başvuru yapabilmeniz için 18 yaşını tamamlamış olmanız. Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olarak gözükmeniz emekli ve malul aylığı almıyor olmanız ve öğrenci olmanız gerekiyor. Açık Öğretim ve açık lise öğrencileri ise başvuru yapabilirler.

TYP Kimler Yararlanamaz?

İŞKUR tarafından Düzenli bir kursa da programdan yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden toplum yararına program kapsamında başvuru yapamaz ancak girişimcilik eğitim programlarına ya da mesleki eğitim alanlarına başvuru yapabilir mazeretsiz olarak toplum yararına personel den ayrılan kişilerde üzerinden 24 ay geçmeden başvuru yapamazlar.

TYP BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN


Yorumlar