Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden Çok Sayıda Şehir ve İlçe İçin TYP Personel Alım İlanları Yayımlandı

Başvuru süreci devam eden TYP personel ilanı bulunuyor. Bu ilanlar bakanlıklar, mahalli idareler ve bu kurumlara bağlı onlarca kamu birimi tarafından ilan ediliyor.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 19:48

Bu kurumların bulundukları, TYP personel alımı yapılacak şehirler ise şunlar; İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Bayburt, Tekirdağ, Kars, Kahramanmaraş, Edirne ve Konya

TYP PERSONEL ALIMI KADROLARI

Toplum Yararına Program kapsamında belirli süreli işçi olarak kamuda çalıştırılmak üzere alımı yapılacak olan personeller 5 farklı uygulama alanında istihdam edilecek.

Bu çerçevede TYP ile alım yapılacak personellerin alanları şu şekilde,

Erozyon Engelleme Çalışması, Çevre temizliği, Ağaçlandırma, Kamusal altyapının yenilenmesi, Park düzenlemeleri.

TYP İLANLARINI YAYIMLAYAN KURUMLAR

Toplum Yararına Program (TYP) ile personel alımları son dönemlerde arttı. Kamu kurumları taşeron işçi düzenlemesinin kaldırılmasından sonra bu alanlarda TYP personelleri istihdam ediyor.

İl Özel İdareleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Emniyet Müdürlükleri, Belediye Başkanlıkları, Müftülükler, İl Sağlık Müdürlükleri, İl Tarım Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Adalet Bakanlığı birimleri, Adliyeler, Başsavcılıklar, Valilikler, İl Çalışma Müdürlükleri, Köylere Hizmet Götürme Birimleri gibi çok sayıda kurum TYP personel alımı yapıyor.

TYP PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu kurumlarında geçici süreli çalışmak isteyen personellerin sağlamaları gereken koşullar İŞKUR'da ilan edildi. Bu şartlar tüm şehirler, tüm kurumlar için yayımlanan TYP ilanları için ortak şartlar.

Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşından büyük olmak, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.

Bu şartlar tüm ilanlar için ortak olup bu şartların dışında özel şart bulunmuyor.

BAŞVURULAR İÇİN İKİ YÖNTEM

Başvuru yapacak adaylar başvurularını İŞKUR Müdürlüklerine giderek şahsen yapabilir. Bunun için adaylar İŞKUR'un web sitesinde ilan edilen ilanlardan hangisine başvuruda bulunmak istiyorsa o ilana internetten ulaşıp, ilan numarasını öğrenip başvurusunu yapabilir. İkinci yöntem ise başvuruların şahsen yerine elektronik olarak yapılması.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar