Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR TYP Kapsamında 1310 Yeni Personeller Alınacak

İŞKUR 2018 yılı itibariyle 1 milyondan fazla kişiyi istihdam etmiştir. Aralık ayındaki istihdam oranlarında da ciddi artışlar yakalayan İŞKUR, 2018 yılını ciddi bir istihdam katkısı sağlayarak kapatmıştır. 

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 13:53

2018 yılındaki başarılı çalışmalarını 2019 yılında da sürdüreceği bilinen İŞKUR, hala kamuya memur alımları ve özel işletmelere personel alımlarını yürütmeye, ilanları yayımlamaya devam ediyor

İŞKUR üzerinden yayımlanan bu ilanlarla hem özel sektör ve işletmelerinin personel ihtiyaçları karşılanıyor, hem de nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine olanak sağlandığı gibi ekonomiye de ciddi yatırımlar yapılmış oluyor

Bu bağlamda yürütülen önemli projelerden birisi olan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında da işçi ve personel alımları gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

İŞKUR üzerinden typ ilanları kapsamında 1310 personel alımı yürütülüyor. Kamu haklarından mahrum bırakılmamış, sağlık problemi bulunmayan vatandaşlar ilgili TYP ilanlarına başvurularını yapabiliyorlar. 

Sigortalı olarak bir işte çalışmayan, emekli aylığı ya da benzeri ödenekler almayan, 6 aylık süreyle çalışmayı kabul eden kişiler arasından belirtilen ilanlara göre toplamda 1310 kişinin istihdamı sağlanacak. 

Kamu ve bağlı kuruluşlarının dönemsel personel ihtiyacını karşılamak ve geçici süreli istihdam sağlamak amacıyla yürütülen TYP ilanları kapsamında Muğla ve Gaziantep illerimizde TYP ilanlarına alımlar gerçekleştiriliyor. 

Bu ilanlarda Muğla iline 440, Gaziantep iline 870 personel alımı sağlanacaktır. 

İŞKUR web adresini ziyaret edip TYP ilanları alanından tüm ilanlara erişim sağlayabilirsiniz.


Yorumlar