Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR TYP Başvuru Şartları Nelerdir |İŞKUR TYP'den Kimler Yararlanamaz

İŞKUR TYP Başvuru Şartları Nelerdi? İŞKUR TYP'den Kimler Yararlanamaz? İŞKUR'un önemli istihdam seçeneklerinden bir tanesi olan Toplum Yararına Programları (TYP) personellerine kadro verilecek mi? TYP başvurularında adayların sıkça sorduğu soruların cevabı haberimizde bulabilirsiniz

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2019 11:56

İŞKUR TYP Başvuru Şartları Nelerdir | İŞKUR  TYP'den Kimler Yararlanamaz

ŞKUR  TYP'den Kimler Yararlanamaz? İŞKUR'un önemli istihdam seçeneklerinden bir tanesi olan Toplum Yararına Programları (TYP) personellerine kadro verilecek mi? TYP başvurularında adayların sıkça sorduğu soruların cevabı haberimizde bulabilirsiniz

Milli istihdam projesi kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü istihdam projeleri ile kamu kurumlarına ve özel firmalara 2019 yılında 695 Bin kişi işe yerleşti. Üniversite öğrencileri de bu kapsamda yaz ayı boyunda kamu kurumlarında görevlendirilecekler. Toplum Yararına Programlarına başvuru yapan ve başvurular sonrası görevini sürdüren çalışanlar işin olsa ekibine pek çok mesaj atmaktalar. TYP çalışanlarına kadro verilecek mi? TYP alımlarında başvuru koşulları neler?

TYP ÇALIŞANLARI KADRO İSTİYOR MU?

Toplum Yararına Programı ile görev yapan çalışanların öncelikli sorunlarından bir tanesi gelecek planlarını yapamadığı görülmektedir. Başvurularda istihdamlar en fazla 9'şar aylık yaplıyor. Yoğun bir başvurunun olduğu TYP alımlarında adaylar 9 ay sonra yeniden iş arayışında bulunmak zorunda kaldıklarını aktarmaktalar. Adaylar aynı kurumda toplamda 24 ay kadar çalışabilmekteler. Kamu kurumlarında görev yapan bu çalışanlar asgari ücret düzeyinde maaş hakları bulunmaktadır.

TOPLUM YARARINA PROGRAMLARINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?





Başvuru şartlarına göre adayların 18 yaşını tamamlamış İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, örgün bir öğrenime devam ediyor olmamaları başvuru şartı olarak aranırken, TYP'den yararlanamayacak olan bir takım kişiler de bulunuyor.

İŞKUR'da düzenlenen girişimcilik programlarından yararlanmış olanlar 6 ay süre geçmeden başvuru yapamazlar. TYP olarak görev yapıyor iken çalışanların kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler. Bu süreden 24 ay geçmedikçe yeniden başvuru yapamazlar. TYP bitiminden sonraki kurumun teklif ettiği 3 iş teklifini kabul etmeyenler 24 ay geçmedikçe yeniden başvuru yapamazlar. Devam edilen Toplum Yararı Programından ilişiği kesineler, yaptırım olarak bir daha TYP programlarına katılmama uygulanan katılımcılar da yaptırım süresince bir daha TY'den yararlanamaz.

TYP'DEN YARARLANDIM. İKİNCİ KEZ BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM?

TYP programlarında başlama tarihi ile bir yıl içinde en az fazla 9 ay yararlanabilmektedir. 9 aylık süre bitiminde 3 ay yeniden TYP'den yararlanmak mümkün değildir. Bu süre bitiminde tekrar başvuru yapabilir. Son olarak katılımcılar TYP'den en fazla 24 ay yararlanabilecekler.




Yorumlar