Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır? İşte İŞKUR Başvuru Rehberi

Türkiyede işsiz kalanların, iş arayanların en büyük iş başvuru kaynağı İŞKUR İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır? İşte İŞKUR Başvuru Rehberi İş arayanlar için İŞKUR ilanlarına nasıl başvuru yapılır, iş ilanlarına nasıl ulaşılır, İŞKUR web adresinde üye girişi nasıl yapılır, gibi konularında başvurabileceğiniz rehber haberimizde.

Abone ol
Abone ol 24 Ekim 2018 09:40

İŞKUR İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır? İşte İŞKUR Başvuru Rehberi

İŞKUR Türkiye genelinde binlerce personel alım ilanını duyurmaya devam ediyor. Yaptığımız haberlerde hem özel sektör hem de kamuya yapılacak olan bu personel alımlarından sıkça bahsediyoruz. Özellikle yoğun ilginin söz konusu olduğu memur alım ilanlarını da derleyerek sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda zaman zaman sizlerden gelen İŞKUR başvuru rehberine ihtiyaç olduğu yönünde bildirimler alıyor, zaman zaman da üye girişinin nasıl yapılacağını, İŞKUR kaydının nasıl yapılacağına dair sorularınızı görüntülüyoruz.

Tüm bu konular dahilinde, İŞKUR memur personel alım ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen ziyaretçilerimiz için adeta bir rehber hazırlamayı uygun gördük. Yayınladığımız bu haber dahilinde, İŞKUR ilanlarına başvuruların nasıl yapıldığını öğrenebilir, İŞKUR kaydı yaptırmak hakkında detaylı bilgilere ve süreçlere erişim sağlayabilirsiniz.

Bilindiği üzere İŞKUR ilanlarını görüntüleyebilmek için üye girişi yapılması gerekmiyor, ancak ilanlara başvuruda bulunmak için öncelikli olarak sisteme üye girişi yapılması gerekiyor. Bunun için adayların nasıl üye olacaklarına dair bilgilendirmelere geçelim.

İŞKUR kaydı nasıl yapılır?

İŞKUR, il ve ilçe müdürlüklerine giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz. Burada sizden istenen eğitim düzeyinizi gösteren belgelerin yanı sıra, T.C kimlik fotokopiniz ve kimliğinizi de yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine müracaat ederek " İŞKUR kaydı yaptırmak istiyorum " ifadelerini kullanarak görevli personellerden yardım isteyebilir, ilgili başvuru bürolarına yönlendirilebilirsiniz. Ek olarak İŞKUR kaydı yapmak için web adresini de ziyaret edebilir, buradan online olarak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.



İŞKUR web adresinde üye girişi nasıl yapılır?

Üye girişi yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/ adresine gidiniz. Açılan ekranda İŞ ARAYAN bölümündeki " Üye Girişi " butonuna tıklayınız. Burada açılan ekranda T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek " Giriş " butonuna basınız. Giriş işleminiz başarıyla yapıldıktan sonra, iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ DETAYLAR

İŞKUR üye profilinizdeki bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. İlana başvuruda bulunabilmek için, üye profilinizdeki bilgilerin; ilgili ilan şartlarında belirtilenlere aykırı olmaması gerekmektedir. Örneğin, bir iş ilanında en az lise mezunu olunması yönünde bir ibare bulunuyor ve profiliniz güncelleştirilmemiş ya da eksiksiz durumdaysa, ilköğretim mezunu olarak kayıdınız kalmış demektir. Böyle durumlarda üye profiliniz ile göz atmakta olduğunuz ilana başvuruda bulunamazsınız. İlanlara başvuruda bulunmadan önce, tüm profilinizin eksiksiz ve doğru bilgilerle oluşturulduğundan emin olunuz.

İŞKUR Memur Personel Alımlarına ulaşmak ve başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.




Yorumlar