Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Günlük 75 TL Harçlık Veriyor

İŞKUR, milyonlarca kişiyi istihdam etmeye, ekonomiye katkı sağlayan ve sağlayacak sayısız projeyi yürütmeye devam ediyor. 

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2019 11:04

Bu projeler dahilinde de hem işsiz  vatandaşlara iş, yetişmiş iş gücü arayan, personel ihtiyacını gidermek isteyen işletmelerin sorunlarına çözüm oluyor.

İŞKUR üzerinden 2018 yılı itibariyle 1.2 milyon kişi istihdam edildi. 2019 yılı için de çalışmalar hız kesmeden sürdürülerek, istihdam hedefleri yakalanmaya çalışılıyor. 

Bu hedefler doğrultusunda oldukça hızlı ve profesyonel şekilde çalışan İŞKUR, 2019 yılı için de yeni imkanlarla vatandaşları istihdam etmeye hazırlanıyor. İş Başı Eğitim Programı dahilinde, günlük 75 TL cep harçlığı sunarak, vatandaşların mesleki eğitim aldıkları sırada para kazanıp ekomomilerini devam ettirmelerine olanak sağlanmış olunuyor. 

İş Başı Eğitim Programı başvurusu yapıp, herhangi bir iş yerine yerleştirilen kişiler için de işletmelere vergi desteği, asgari ücret desteği gibi ek imkanlar sunuluyor. 

Bu destekle yalnızca iş arayan vatandaşlar değil, personel arayışında olan ya da topluma istihdam sağlayabilecek işletmeler de fayda sağlamış oluyor. 

Özellikle gençlere yönelik bilgi teknolojileri alanında ilgili programa başvuru yapan kişilere günlük 75 TL tutarında ödemeler yapılıyor. Vatandaşlar bu ödemeleri, başvuru döneminde belirttikleri  hesaplarına her ay belirli tarihlerde alıyorlar.

İş Başı Eğitim Programı ve günlük 75 TL harçlık imkanından yararlanmak için İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilir, online olarak resmi web adresi üzerinden üye profilinizi oluşturabilirsiniz.


Yorumlar